5ο Εβρίτικο Αντάμωμα στην Καβάλα κόντρα στη λήθη και τη… βροχή [φωτογραφίες]

Η κακοκαιρία δεν πτόησε τον Σύλλογο Εβριτών Καβάλας ο οποίος μαζί με τους αντίστοιχους Συλλόγους από Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Σέρρες και το μουσικό σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά» επιφύλαξαν ένα ιδιαίτερο ταξίδι στις παραδόσεις της Θράκης

Το καθιερωμένο, πλέον, 5ο κατά σειρά Εβρίτικο Αντάμωμα ανήκει στην ιστορία, αφήνοντας για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας «Ο Έβρος» αντάμωσε με τους Συλλόγους Εβριτών από Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Σέρρες στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας «Γεώργιος Παυλίδης», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του δήμου Καβάλας.




Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη συγκέντρωση όλων των Συλλόγων στην παραλία της Καβάλας κι από εκεί να παρελάσουν ως το Αμφιθέατρο, ωστόσο λόγω βροχής κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Αυτό όμως δεν πτόησε τους διοργανωτές, τους χορευτές και το κοινό, το οποίο παρακολούθησε χορούς από κάθε γωνιά του Έβρου υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος «Εβρίτικη Ζυγιά», αλλά και την αναπαράσταση του παραδοσιακού Εβρίτικου γάμου, με την έφορο δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Νατάσα Θεοδοσίου να εκτελεί χρέη «ξεναγού» σε κάθε τραγούδι και δρώμενο το οποίο παρουσιαζόταν.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι στο κέντρο Alexandros Palace στο Πολύστυλο Καβάλας με την «Εβρίτικη Ζυγιά» να συνεχίζει το ταξίδι στην παράδοση όχι μόνο της Θράκης, αλλά όλης της Ελλάδας και το κοινό να ανταποκρίνεται δεόντως.

Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές στον Σύλλογο ξεκινάνε από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του Συλλόγου για όλα τα τμήματα (χορευτικά, ζωγραφικής και πλέξιμο) στον Πυθαγόρα και καλούνται όλοι οι χορευτές, καινούργιοι και παλιοί, καθώς και τα μέλη, για μια ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Καφετζόπουλο καθώς και τους χοροδιδάσκαλους για την καινούργια χρονιά, ενώ ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00 στο ισόγειο, στο κτήριο του «Πυθαγόρα».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το 5ο Εβρίτικο Αντάμωμα.