Με τρεις συναυλίες «αποχαιρέτησε» το 2017 το Ωδείο Νεάπολις

Συμπράξεις με τον δήμο Καβάλας αλλά και τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών στη δύση του έτους

Το πρωί του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη συνοικία της Νεάπολης η δράση «της γειτονιάς τα κάλαντα», ενταγμένη στις εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας «Χριστούγεννα- Πρωτούγεννα». Την πρόσκληση του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων «Νεάπολης» αποδέχθηκαν με χαρά όλοι οι φορείς της περιοχής. Τόσο η χορωδία του 24ου Δημοτικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σεμερτζίδη όσο και η χορωδία του Ωδείου Νεάπολις μαζί με τους καλλίφωνους μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών «ΕΣΤΙΑ» υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου έδωσαν δυναμικό «παρών» παρά το τσουχτερό κρύο.

Η δεύτερη συναυλία, η οποία και πάλι ήταν ενταγμένη στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε στις 19:30 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρου Πετρόπουλου. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, φίλοι και γονείς των μαθητών, αλλά και κόσμος που ήθελε να περάσει  δύο ώρες ακούγοντας γνωστά τραγούδια από μιούζικαλ όπως ο «Βιολιστής στη στέγη», «Μamma Mia», «Η μελωδία της Ευτυχίας» και πολλά άλλα. Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους 25 μαθητές επί σκηνής και φυσικά την Ελένη Γαλανοπούλου, καθηγήτρια φωνητικής του Ωδείου  και τον Glen Capra στο πιάνο για το εξαίρετο αποτέλεσμα. Η επιμέλεια των κειμένων έγινε από τη Μελίνα Στεφανίδου, ενώ η Λία Τσχενκέλι επιμελήθηκε τα σκηνικά. Η έναρξη της παράστασης έγινε από τα τμήματα μουσικής αγωγής της Βασιλικής Ζήσου & της Γιούλης Αραμπατζόγλου και οι χορηγοί της παράστασης έδωσαν απλόχερα στα παιδιά αναμνηστικά δώρα.

Η τρίτη συναυλία –και πάλι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου– ήταν μια σύμπραξη του Ωδείου Νεάπολις και του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας και αφορούσε στους λάτρεις του βιολιού στην πόλη μας καθώς επί σκηνής βρέθηκαν δύο από τους τρεις βιολονίστες της οικογένειας Κεραμίδη, ο Ιάσονας και ο Γιάννης Κεραμίδης. Σε ένα καθηλωτικό πρόγραμμα στο θεατράκι της Στέγης ερμήνευσαν έργα Χέντελ, Μπαχ, Βιβάλντι και Σοστακόβιτς με τους μαθητές του Ωδείου Νεάπολις να συμπράττουν με τον Ιάσονα Κεραμίδη σε μια εμπειρία ζωής. Η ορχήστρα εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κεραμίδη ευχήθηκε όπως κάθε χρόνο «καλές γιορτές» με το κομμάτι “Greensleeves” διασκευασμένο από τον Κ. Χίζαρη, ενώ η βραδιά έκλεισε με μυσταγωγικό τρόπο με το κομμάτι “Song from a secret garden” και πάλι διασκευασμένο από τον Καλλιτεχνικό δ/ντή του Ωδείου Νεάπολις.