Ένα χάρμα(νι) οφθαλμών στην Καβάλα: Για πρώτη φορά τα αριστουργηματικά πακέτα της Turmac σε κοινή θέα!

Μια ιδιαίτερα σημαντική για την Ιστορία της Καβάλας έκθεση προγραμματίζει τον Μάιο του 2018 το ΙΚΚΙΚ για να γιορτάσει τα 10 χρόνια «ζωής» του

Στο πλαίσιο της δεκαετούς παρουσίας του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, διοργανώνει για το 2018 σειρά εκδηλώσεων με στόχο την επανασύνδεση της Καβάλας με το παρελθόν της. Έτσι, για τον Μάιο του 2018 το ΙΚΚΙΚ προγραμματίζει έκθεση της καπνοβιομηχανίας “Turmac” που ιδρύθηκε στην Καβάλα στις αρχές του 20ου αιώνα από τον επιχειρηματία Kiazim Emin.

Η έκθεση θα βασιστεί στο υλικό της μοναδικής ολοκληρωμένης συλλογής πακέτων και λοιπών αντικειμένων «Turmac» του κου Γιώργου Θωμαρέη και θα φιλοξενηθεί στο φυσικό της χώρο, τη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, η οποία χτίστηκε από τον Kiazim Emin για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εταιρείας του. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Θωμαρέης είναι καταξιωμένος συλλέκτης ως και πιστοποιημένος διεθνώς κριτής συλλογών.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Δημήτρης Καζανίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Στράτος Μαρούλας, ο συλλέκτης Γιώργος Θωμαρέης με τους συνεργάτες του, η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού Άλκηστις Βλάχου, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΙΚΚΙΚ Γιάννης Βύζικας και Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, κ.ά.