Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου για φλάουτο και πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Νίκος Βασιλειάδης και Glen Capra θα παρουσιάσουν ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με άρωμα... Γαλλίας

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στις 21:00, στην αίθουσα «Γ.Α. Παπαϊωάννου» το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τον Νίκο Βασιλειάδη (φλάουτο) και τον Glen Capra (πιάνο). Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους δύο καλλιτέχνες σε ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα γαλλικής μουσικής, με έργα των Roussel, Debussy, Chaninade, Gaubert και Poulenc.

Η είσοδος στο Ρεσιτάλ είναι ελεύθερη.

Γεννημένος στην Καβάλα, ο φλαουτίστας Νίκος Βασιλειάδης ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα με τον πατέρα του Αθανάσιο Βασιλειάδη και φλάουτο με τον Στράτο Κοντέλη στο Ωδείο Ανατολικής Μακεδονίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του με το Πτυχίο Αρμονίας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας με τον Πέτρο Σουσάμογλου και τον Βέσελιν Μπελομάζοβ, από την τάξη του οποίου πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα Φλάουτου. Στη συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγητής φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. Τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και του Ωδείου «Νεάπολις».

Ο Αγγλοκαναδός πιανίστας Glen Capra ξεκίνησε σπουδές μουσικής στο West Zealand Music School, κοντά στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Αφού επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέκτησε τα πτυχία BA (Hons) στο πιάνο και MA στη σύνθεση και την ανάλυση από το University of Sussex, το LTCL από το Trinity College of Music, και το DipGSMD από το Guildhall School of Music του Λονδίνου. Η συγκριτική ανάλυσή του πάνω στην αρχική και την αναθεωρημένη εκδοχή της Σονάτας αρ. 2 για πιάνο του Rachmaninoff έχει δημοσιευθεί.

Ως φοιτητής διακρίθηκε με το Stockhausen International Composition Prize και το Mitchell City of London Educational Foundation Award. Υπήρξε επίσης φιναλίστ στους διαγωνισμούς σύνθεσης SPNM και Cornelius Cardew. Το 2005 του ανατέθηκε η σύνθεση της μουσικής για μια εγκατάσταση τέχνης με αφορμή την επαναλειτουργία της De la Warr Pavilion στο Bexhill (Ηνωμένο Βασίλειο), και το 2009 υπήρξε Artist in Residence στο Radio Austria της Βιέννης.

Εμφανίζεται ως σολίστ, συνοδός, και μέλος συνόλου μουσικής δωματίου. Διετέλεσε επί χρόνια συνοδός πιάνου των Brighton Festival Youth Choir και Rainbow Chorus. Υπήρξε συνιδρυτής του Tacet Ensemble, με το οποίο έχει περιοδεύσει επανειλημμένως και έχει διδάξει σε εργαστήρια. Έχει συνεργαστεί με την σοπράνο Katherine Jenkins, καθώς και με το φωνητικό σύνολο Blake and Faryl Smith (φιναλίστ του τηλεοπτικού σόου “Britain’s Got Talent” και νικητές των Brit-Awards). Έχει ασχοληθεί με το θέατρο (πιο πρόσφατα έργα ήταν το “A World I Loved” με την Vanessa Redgrave στο ΗΒ και «Άρωμα Γυναικών» με την Μαρία Καραβία στην Καβάλα), και με τη διασκευή και εκτέλεση μουσικής για διάφορες χορευτικές ομάδες. Επίσης, έχει εργαστεί σε μουσική ταινιών (“Brighton Rock”, 2010), και έχει συνθέσει/ερμηνεύσει μουσική για βιντεοπαιχνίδια (“Amnesia: A Machine for Pigs”).

Έχει συμμετάσχει στην παραγγελία και εκτέλεση πολλών νέων έργων που έγραψαν στιλιστικά διαφορετικοί συνθέτες, όπως οι Paul Carr, Barry Mills, Michael Finnissy, Martin Butler, Jonathan Harvey, Howard Goodall, John Paul Jones (Led Zeppelin), Stuart Copeland (The Police), και Norman Cook (The Housemartins). Η δισκογραφία του Glen εκτείνεται σε πολλά άλμπουμ, από το συγκρότημα πειραματικού ροκ Peripherie και τον βιολονίστα James Shenton του Κουαρτέτου Εγχόρδων Balanescu, έως το “Clameur” του Matt Pollard, το Clare’s Journey” του Terence Deadman και το “Sounds of America” της Καναδής τραγουδίστριας Debbie Bridge.

Έχει διδάξει στο ΗΒ στα Brighton College, Westminster College, London University και Roedean School, καθώς και στα Ωδεία «Αρμονία» και «Νεάπολις». Είναι εξωτερικός εξεταστής του Rockschool και του International Baccalaureate – εργασία που, σε συνδυασμό με την καριέρα του ως πιανίστα, του έχει επιτρέψει να ταξιδέψει σε πολλές χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Δανία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος, Τσεχία, Τουρκία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία, Ινδονησία, Μπρουνέι, Ινδία και Καναδά.