Και μετά την «τρικυμία», η Έκθεση Βιβλίου κανονικά στην παραλία

Οι Βιβλιοπώλες-Χαρτοπώλες της Καβάλας επιχειρούν να... ρίξουν τους τόνους μετά την ανοιχτή «κόντρα» με τη Διοίκηση του δήμου Καβάλας

Πολλή «σκόνη» σήκωσε φέτος η παρολίγο ματαίωση της 20ης Έκθεσης Βιβλίου λόγω της αρχικής άρνησης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας να παραχωρήσει χώρο στην παραλιακή της Καβάλας, με μία πρωτοφανή «κόντρα» να εξελίσσεται μέσω facebook μεταξύ βιβλιοπωλών, Δημοτικής Αρχής και… «σφήνα» τον Μάκη Παπαδόπουλο (διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ).

Τελικά, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, η λύση βρέθηκε και ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών-Χαρτοπωλών νομού Καβάλας ανακοίνωσε και επίσημα τη διεξαγωγή της Έκθεσης, ευχαριστώντας παράλληλα τον δήμο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για τη διαχρονική στήριξή τους στον θεσμό που αισίως έφτασε να «μετράει» 20 χρόνια «ζωής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των Βιβλιοπωλών.

«Ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Ν. Καβάλας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η 20η Έκθεση Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην παραλία, στο χώρο της πλατείας Κανάρη, από Παρασκευή 27 Ιουλίου έως Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 και ώρες 19:30 έως 23:30.

Μετά την αίτηση του Δήμου Καβάλας προς τον ΟΛΚ για τη διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου, προέκυψε πρόβλημα χωροθέτησης το οποίο επιλύθηκε για φέτος μετά από συνάντηση του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο του ΟΛΚ.

Εδώ και 19 χρόνια ο Δήμος Καβάλας και ιδιαίτερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη με το έμπειρο προσωπικό της που ευχαριστούμε, συμβάλλει στη συνδιοργάνωση και διατήρηση του θεσμού της έκθεσης βιβλίου.

Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου καθώς και το Επιμελητήριο Καβάλας για τη στήριξή του στην τοποθέτηση των παγόδων, αναγκαίων για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες».