Ο «Ζέφυρος» φιλοξενεί τον ελληνικό κινηματογράφο

Τρεις ταινίας θα προβληθούν στον θερινό κινηματογράφο της Καβάλας, παρουσία βραβευμένων σκηνοθετών και ηθοποιών-Πότε θα γίνει το αφιέρωμα στον αμερικανικό κινηματογράφο το οποίο έπεσε... θύμα των βροχών

Παρουσιάστηκε και επίσημα το πρωί της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018 από τον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Ζέφυρος» το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στον Ελληνικό κινηματογράφο από τον πρόεδρο της Στέγης Βαγγέλη Καμπουρίδη και τη γενική γραμματέα Ζωή Βυζοβίτη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 3 ταινίες: «Πολυξένη», «Ο γιος της Σοφίας» και «Μητριαρχία», ενώ την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 στις 21:00 πριν την προβολή της ταινίας «Πολυξένη» θα γίνει εκδήλωση στην οποία θα παραστεί η σκηνοθέτης της βραβευμένης, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ταινίας Δώρα Μασκλαβάνου, η επίσης βραβευμένη ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η κ. Βυζοβίτη πληροφόρησε επίσης ότι οι 4 ταινίες του αφιερώματος στον παλιό αμερικανικό κινηματογράφο (διαβάστε σχετικά εδώ), οι οποίες δεν προβλήθηκαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν όλο τον Ιούλιο, μετατέθηκαν για τις 17, 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Καμπουρίδης διένειμε μια σειρά εισιτηρίων τα οποία θα δοθούν στους καβαλιώτες για να παρακολουθήσουν τις ελληνικές ταινίες δωρεάν.