Ο Παρασκευάς Καρασούλος θα «μιλήσει» στο Ιμαρέτ για τις χώρες που αλλάζουν σύνορα χωρίς πολέμους…

Ο στιχουργός, ποιητής και εκδότης της καλλιτεχνικής εταιρείας Μικρή Άρκτος, προσκεκλημένος του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, θα παρουσιάσει στην Καβάλα τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Polaroid. Ποιήματα Χαϊκού»

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και η Μικρή Άρκτος παρουσιάζουν Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ τη νέα ποιητική συλλογή του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο «Polaroid. Ποιήματα Χαϊκού», με 5 φωτογραφίες της Λίλας ΣωτηρίουΓια το βιβλίο θα μιλήσει ο Παρασκευάς Καρασούλος, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προερχόμενος από το τραγούδι, επίσης μια στιχουργική δημιουργία με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και οικονομία, επανέρχεται επιμένοντας στην ποίηση των Χαϊκού μετά τη συλλογή «Η στίξη των ημερών» που κυκλοφόρησε το 2001.

Είμαστε χώρες που αλλάζουν σύνορα χωρίς πολέμους

Λίγα λόγια για τον Παρασκευά Καρασούλο

O Παρασκευάς Καρασούλος είναι στιχουργός, ποιητής και εκδότης της καλλιτεχνικής εταιρείας Μικρή Άρκτος. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές όπως τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μάριο Φραγκούλη, τη Μαρία Δημητριάδη, τον Στέφανο Κορκολή, τον Γιώργο Ανδρέου, τον Νίκο Κυπουργό, τον Θοδωρή Οικονόμου, τον Παντελή Θεοχαρίδη και πολλούς άλλους.

Από το «Μαγικό κλειδί», την πρώτη δισκογραφική παρουσία του Παρασκευά Καρασούλου το 1987, με συνεργάτες τον Στέφανο Κορκολή και τη Μαρία Δημητριάδη, έως το «Αλλιώς», την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τη Δήμητρα Γαλάνη το 2014, μεσολάβησαν χρόνια γεμάτα τραγούδια που συντρόφευσαν και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους.

Ποιος δεν τραγούδησε τη «Μικρή πατρίδα», «Τον εαυτό του παιδί», το «Αν», το «Δυο μέρες μόνο», το «Εφτά ζωές» και πάρα πολλά άλλα τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του, τραγούδια που κατάφεραν να αντέξουν στον χρόνο χωρίς να φθαρούν στο ελάχιστο.

Η παρουσία του στην ποίηση είναι εξίσου σημαντική δίνοντας έμφαση στην ποίηση των Χαϊκού. Η πρώτη του ποιητική συλλογή «Η στίξη των ημερών» που κυκλοφόρησε το 2001 διαδέχθηκε η νέα ποιητική συλλογή με τίτλο «Polaroid, Ποιήματα Χαϊκού» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2018.

Παράλληλα με την ιδιότητα του εκδότη της Μικρής Άρκτου έχει επιμεληθεί δοκίμια και ποιητικές συλλογές. Επιπλέον μετά από 4 ακροάσεις νέων δημιουργών και ερμηνευτών έχει διαμορφώσει το μουσικό σκηνικό του ελληνικού τραγουδιού.

Νατάσσα Μποφίλιου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Μαραμής, Μαρία Παπαγεωργίου, αλλά και οι νεώτεροι αδελφοί Καλογεράκη, Δήμητρα Σελεμίδου, Σπύρος Παρασκευάκος, Πολυξένη Καράκογλου, Γιάννης Βασιλόπουλος, Απόστολος Κίτσος είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που ο Παρασκευάς Καρασούλος με την ομάδα της Μικρής Άρκτου πρότειναν στο κοινό.

Πάνω από 30 χρόνια ο Παρασκευάς Καρασούλος, πιστός λάτρης της τέχνης, είτε της ποίησης είτε της μουσικής, προσφέρει με τις επιλογές και με τις δημιουργίες του μια καλλιτεχνική όαση, τόσο επίκαιρη όσο και διαχρονική.