Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης επιμένει να «ισορροπεί» λογοτεχνικά

Ο Καβαλιώτης δημοσιογράφος και εκδότης παραδίδει στην κυκλοφορία τη δεύτερη νουβέλα του «Υπεύθυνος υποκλυσμών»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μετρονόμος» του Θανάση Σιλυβού το καινούριο βιβλίο του συντοπίτη μας Θόδωρου Θεοδωρίδη, η νουβέλα με τίτλο «Υπεύθυνος υποκλυσμών», η δεύτερή του μετά τον «Ισορροπιστή αεροσκαφών» που κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν.

Πρόκειται για μια νουβέλα όπου η φαινομενικά κοινότοπη ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου με ασήμαντα προσόντα απογειώνεται με τα φτερά μιας υποδορίως ειρωνικής και περιπαιχτικής «νεολογικής» καθαρεύουσας και ενός κατά διαστήματα καταιγιστικού χιούμορ, για να συναντήσει μια αναπάντεχη δικαίωση που θα της δώσει το αντικειμενικό νόημά της. Αυτό που η φιλοσοφία εξακολουθεί να ψάχνει ενώ η λογοτεχνία το έχει βρει προ πολλού.

Έχοντάς ήδη δώσει δείγμα γραφής με τον «Ισορροπιστή αεροσκαφών», ο Θόδωρος Θεοδωρίδης στήνει για άλλη μια φορά μια αριστοτεχνική αφήγηση, κατά την οποία, οδηγώντας τον πρωταγωνιστή, αυτόν τον ταπεινό «ήρωα με τα βρώμικα χέρια», προς τη ρεβάνς σύμφωνα με την οποία θα κριθούν όλα τα προηγούμενα, μας χαρίζει αρκετές σελίδες καθαρής αναγνωστικής απόλαυσης.

Αφεθείτε χωρίς αναστολές και δισταγμούς στον «Υπεύθυνο υποκλυσμών». Θα σας ανακουφίσει… και δεν θα πονέσει καθόλου.

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης

Γεννήθηκε το 1954 στην Καβάλα όπου ζει και δραστηριοποιείται έκτοτε, εκτός από ένα διάστημα έξι χρόνων (1973 – 1979) που βρέθηκε στην Αθήνα για σπουδές (ΑΣΟΕΕ) και δουλειά. Για είκοσι χρόνια (1982 – 2002) εργαζόταν και στη συνέχεια διατηρούσε ως ιδιοκτήτης μεγάλο βιβλιοπωλείο – πρακτορείο τύπου. Είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πρωινή», τραγουδοποιός («Εφτά απωθημένα», ανεξάρτητη παραγωγή 2000, «Θέλω να πάρω τα βουνά», LYRA 2005), ενώ υπήρξε εκδότης τοπικών εντύπων («Χρονόμετρο», «Ενταύθα») και συγγραφέας τουριστικών, αρχαιολογικών και ιστορικών οδηγών της Καβάλας. Το 2016 κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική η νουβέλα του «Ισορροπιστής αεροσκαφών» που μεταφέρθηκε στο θέατρο σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, με τον Δημήτρη Πιατά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Info

Θόδωρος Θοδωρίδης
Υπεύθυνος υποκλυσμών
ΝΟΥΒΕΛΑ
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος
ISBN: 978-618-5339-33-3
Σελίδες: 76
Μέγεθος: 14×21εκ