Ο κάτοικος μιας μικροκατοικίας διηγείται…

Στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του τζαμιού Χαλίλ Μπέη η Σοφία Βυζοβίτη και Μάρτζη Κοντέσσα καθοδηγούν τον συγγραφέα που κρύβουμε όλοι μέσα μας, στο σεμινάριο με θέμα «Περιπλάνηση – Γραφή - Κατοίκηση»

Εργαστήριο με θέμα «Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στην Παλιά Μουσική στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η αρχιτεκτονική, μητέρα των τεχνών, ικανοποιεί τη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου για τη δημιουργία εστίας. Στη δημιουργική γραφή μιλάμε για την αρχιτεκτονική του λόγου. Κατ’ ουσία τον τρόπο με τον οποίο οικοδομείται μια ιστορία. Η συγγραφέας του βιβλίου «Μικροκατοικία – Άτλαντας για Αρχιτέκτονες» Αρχιτέκτων Σοφία Βυζοβίτη συνεργάζεται με τη Διδάσκουσα του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του ΣΦΓΤ Μάρτζη Κοντέσσα για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου δημιουργικής γραφής ανοιχτό στο κοινό.

Αρχιτεκτονικές εκφάνσεις της ελάχιστης διαβίωσης πρωταγωνιστούν στη συζήτηση. Η δραγασιά και ο φάρος, το δεντρόσπιτο και η καμπίνα, η καλύβα και ο θάλαμος, το τροχόσπιτο και το κοντέινερ γίνονται φανταστικοί τόποι μιας εφήμερης κατοίκησης. Με θεματικούς άξονες την περιγραφή, το χαρακτήρα και την πλοκή το κοινό εμψυχώνεται και καθοδηγείται να συγγράψει ένα αφηγηματικό κείμενο ως δυνητικός κάτοικος μιας μικροκατοικίας.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με μεγαλόφωνες αναγνώσεις των κειμένων που θα ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του τζαμιού Χαλίλ Μπέη.
«Περιπλάνηση – Γραφή – Κατοίκηση»
Παλιά Μουσική
Σάββατο 10 Αυγούστου, ώρα 18.00 – 22.00
Είσοδος ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.