Συναυλία Άλκη Ζοπόγλου & Κοντραμπάντο: Μεσογειακά τανγκό σε ήχο πλάγιο [φωτογραφίες]

Το αδιαχώρητο στον «Ζέφυρο», σε μια μουσική βραδιά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την υπόσχεση να... επαναληφθεί

Μια πανσπερμία ήχων και «τρόπων» μουσικών «πλημμύρισε» το βράδυ της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2019 τον «Ζέφυρο». Ο θερινός κινηματογράφος της Καβάλας «γέμισε» ασφυκτικά για τη συναυλία του Άλκη Ζοπόγλου και των Κοντραμπάντο, μια συναυλία που σηματοδότησε την «επιστροφή» του μουσικού σχήματος στα πάτρια εδάφη και την αρχή ενός νέου «κεφαλαίου» στην εικοσάχρονη ιστορία του.

Ο Καβαλιώτης δεξιοτένης στο κανονάκι και συνθέτης παρουσίασε, μαζί με τους «συνοδοιπόρους» του Θάνο Σταυρίδη [ακορντεόν], Μάκη Μπακλατζή [βιολί], Ιωάννη Τσίγκα [κιθάρα άταστη, κλασική και ηλεκτρική] και Πάνο Καραθανάση [μπάσο άταστο ακουστικό] μια σειρά από δικές του συνθέσεις που έχουν δισκογραφηθεί, αλλά και ολοκαίνουριες, που ακούστηκαν για πρώτη φορά.

Όπως πάντα, η ποικιλία των μουσικών «φορτίων» των εκτελεστών, σε συνδυασμό με την ενορχηστρωτική τόλμη και την αυτοσχεδιαστική διάθεση, «ταξίδεψαν» τους ακροατές από την Εγγύς Ανατολή μέχρι τη Δύση, με το ρεπερτόριο να «καλλιεργεί» πότε τα χωράφια των μακαμιών [μουσικοί «δρόμοι» ή κλίμακες της Ανατολής] και πότε να «χορεύει» τανγκό, βαλς ή να «ακούει» τζαζ, ροκ, ακόμα και λάτιν!




Πέραν της βασικής πεντάδας των μουσικών, στα τελευταία κομμάτια ανέβηκαν στη «σκηνή» του «Ζέφυρου» και τρία παλιότερα μέλη των Κοντραμπάντο, ο Λάζαρος Σιμιτσής και η Σοφία Κακουλίδου [κρουστά] και ο Χάρης Ξυλάς [σαξόφωνο].

Το «παρών», μεταξύ άλλων, το βράδυ της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2019 στον «Ζέφυρο» έδωσαν ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο τ. βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Χρυσόστομος Κεβρεκάκης, ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης, ο κεραμίστας και ζωγράφος Κώστας Καρακίτσος κ.ά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, με την υπεύθυνη της Λέσχης Ζωή Βυζοβίτη να «δεσμεύεται», κατόπιν της μεγάλης επιτυχίας, ότι σύντομα θα επαναληφθεί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συναυλία