Θρακική Εστία και Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σε μια βραδιά αφιερωμένη στον διηγηματογράφο Φώτη Πρασίνη

Αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του μεγάλου Θρακιώτη διηγηματογράφου, ο οποίος άφησε μια πλούσια λογοτεχνική παρακαταθήκη με την Καβάλα κεντρική ηρωίδα στα γραπτά του

Με εκλεκτούς καλεσμένους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου 2019 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το αφιέρωμα στον λογοτέχνη Φώτη Πρασίνη, με την πολύτιμη βοήθεια της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας.

Οι δύο ομιλητές της βραδιάς, ο συγγραφέας Διαμαντής Αξιώτης και ο φιλόλογος και πρώην βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης, παρουσίασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τη ζωή και το έργο του μεγάλου Θρακιώτη διηγηματογράφου που πέρασε από την πόλη μας, αφήνοντας μια πλούσια λογοτεχνική παρακαταθήκη με την Καβάλα κεντρική ηρωίδα στα γραπτά του.

«Ένα σπουδαίο λογοτεχνικό έργο που ποτέ δεν κατάφερε εν ζωή να εκδώσει. Έφυγε πικραμένος», όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αξιώτης που είχε τη χαρά να τον γνωρίζει προσωπικά.

Το 1987 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας εκπλήρωσε αυτό το χρέος σε έναν άνθρωπο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ. 31 Διηγήματα σκορπισμένα σε περιοδικά όπως η «Νέα Εστία», η «Σκαπτή Ύλη», ο «Κύκλος» και άλλα, σε επιμέλεια και ανθολόγηση Διαμαντή Αξιώτη συγκεντρώθηκαν και εκδόθηκαν σε έναν τόμο, με την δέσμευση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη αυτός ο τόμος θα επανεκδοθεί.