Εύη Κορώνη: Από την Καβάλα στην κορυφή του διαδικτυακού ποιητικού κόσμου

Το νέο βιβλίο ποίησης της Καβαλιώτισσας ποιήτριας και ηθοποιού βρέθηκε στην κορυφή διαδικτυακής πλατφόρμας με εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά στην ενότητα «Γυναικεία ποίηση»

Το νέο βιβλίο ποίησης της Καβαλιώτισσας ποιήτριας και ηθοποιού Εύης Κορώνη ταξιδεύει στο εξωτερικό και βραβεύεται. Πώς ξεκίνησαν όμως όλα;

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου κυκλοφορεί στη διεθνή πλατφόρμα amazon.com ένα μικρό βιβλίο στα Αγγλικά το οποίο αποτελείται από 12 ποιήματα, (συν ένα μικρό στο οπισθόφυλλο) από την ποιήτρια και ηθοποιό Εύη Κορώνη.

Κάποια από τα ποιήματα είχαν γραφτεί εξαρχής στην Αγγλική γλώσσα και κάποια έχουν μεταφραστεί από τα Ελληνικά (υπό έκδοση το βιβλίο). Αυτή η τεράστια πλατφόρμα της Amazon με τα εκατομμύρια αναγνωστών καθημερινά, έδειξαν για το βιβλίο τεράστιο ενδιαφέρον και του έδωσαν μια θέση στην πεντάδα των καλύτερων βιβλίων στην ενότητα «Γυναικεία ποίηση» και για δύο μέρες ήταν στο νούμερο 1.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε ως διαδικτυακό βιβλίο και ως έντυπο.

Ποια είναι η Εύη Κορώνη

Γεννήθηκε το 1989 στην Καβάλα. Η καταγωγή της είναι από το νησί της Θάσου. Αποφοίτησε το 2010 από την Ανώτερη Δραματική Σχολή-Σύγχρονο θέατρο «Βασίλης Διαμαντόπουλος» στη Θεσσαλονίκη. Από τότε έως και σήμερα δουλεύει συστηματικά στο θέατρο ως ηθοποιός, αλλά και ως σκηνοθέτης ή βοηθός σκηνοθέτη.

Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο ως δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους (σενάριο και σκηνοθεσία) οι οποίες έχουν αποσπάσει συμμετοχή σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

  • Το 2016 γυρίστηκε η δεύτερη ταινία της “The Correction“,  η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στην κατηγορία της
  • Tο 2017 συντέλεσε στην Ελληνογαλλική μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Γιώργου Λουριδά “Compagne Des Morts” ως βοηθός σκηνοθέτη η οποία κινηματογραφήθηκε σε Γαλλία και Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και λίγο μετά αρθρογραφούσε. Άρθρα και ποίημά της, έχουν φιλοξενηθεί στα διαδικτυακά περιοδικά ipop.gr (της Πόπης Τσαπανίδου), all4fun, Poetics GR και 120λέξεις, Artic.gr, Newssalonika Blog κ.α. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο 102,8FM-Καβάλας» κάνοντας πολιτιστική εκπομπή, (2014-2015). Τα τελευταία χρόνια μένει στην Αθήνα.

Ένας σημαντικός «σταθμός», ήταν και η ενός χρόνου εθελοντικής προσφορά της στο Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης Ατόμων με Αναπηρίες «Αγία Μαρίνα» Καβάλας, όπου παρέδιδε μαθήματα θεατρικής αγωγής σε άτομα με Αυτισμό και Σύνδρομο Down (2014-15). Από το 2014 οργανώνει μουσικοθεατρικές δραστηριότητες για παιδιά τυπικής και ειδικής αγωγής. To 2016 εξέδωσε το πρώτα της βιβλίο το οποίο μεταφέρθηκε στο θέατρο. Εκτός από τα κινηματογραφικά βραβεία, απέσπασε έπαινο από την Unesco Πειραιός και Νήσων για την προσφορά της στον πολιτσμό. Το 2017 αποφάσισε να ιδρύσει μαζί με άλλους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς την ομάδα τέχνης “Très Romantique”.