Ο Άλκης Ζοπόγλου για μια ακόμη φορά στους κορυφαίους μουσικούς του κόσμου

Το άλμπουμ «Θράκη-Τα μονοπάτια του Διόνυσου» των Rodopi Ensemble ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των charts της Παγκόσμιας Μουσικής για το 2019

Το 2019 ήταν για τον Άλκη Ζοπόγλου μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά, αφού ως μουσικός και συνθέτης συμμετείχε σε διάφορα μουσικά projects και εμφανίστηκε σε μερικές από τις κορυφαίες σκηνές του κόσμου, σε φεστιβάλ διεθνούς κύρους στη Μαγιόρκα, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και αλλού.




Στις αρχές του έτους που «κλείνει» σε λίγες μέρες, ο Καβαλιώτης συνθέτης και μουσικός «είδε» και την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του μουσικού σχήματος Rodopi Ensemble στο οποίο συμμετέχει με τίτλο «Thrace-The Paths of Dionysus» [«Θράκη-Τα μονοπάτια του Διόνυσου»] από τη λονδρέζικη εταιρία Arc Music International.

Το άλμπουμ έτυχε διθυραμβικών κριτικών από τον Τύπο της World Music διεθνώς και, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, είχε «βρεθεί» στις κορυφαίες θέσεις των World Music Charts [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Με το «κλείσιμο» της χρονιάς, το άλμπουμ «Θράκη» λαμβάνει μία ακόμα διάκριση, φιγουράροντας στις κορυφαίες θέσεις των Transglobal World Music Charts. Συγκεκριμένα, το άλμπουμ «τερμάτισε» στην 21η θέση των 100 κορυφαίων δίσκων του 2019.

Να σημειωθεί ότι τα υπό κρίση άλμπουμ ήταν… 746!

Τα Transglobal World Music Charts «φτιάχνονται» από τους πλέον έγκριτους κριτικούς World μουσικής παγκοσμίως οι οποίοι, κάθε μήνα, ανεξάρτητα, βαθμολογούν τα αγαπημένα τους άλμπουμ, με τη βαθμολογία που συγκεντρώνεται στο τέλος του έτους να καθορίζει την τελική κατάταξη.