Μια μεγάλη αναγνώριση για τον Διαμαντή Αξιώτη και τον «Γενναίο» του

Ανάμεσα στα σημαντικότερα ελληνικά βιβλία της δεκαετίας 2010-2019 φιγουράρει η τελευταία συλλογή διηγημάτων του Καβαλιώτη συγγραφέα

Οπολιτιστικός συντάκτης και βιβλιοκριτικός Γιώργος Βαϊλάκης σταχυολογεί για την έγκριτη Popaganda τους τίτλους βιβλίων που ξεχώρισαν τη δεκαετία 2010-2019 στην ελληνική εκδοτική παραγωγή. Μεταξύ των 5 σημαντικότερων ελληνικών βιβλίων που κυκλοφόρησαν το 2016, των 50 της δεκαετίας 2010-2019, φιγουράρει και η συλλογή διηγημάτων Με χίλιους τρόμους γενναίος του «δικού μας» Διαμαντή Αξιώτη!

Ο Γιώργος Βαϊλάκης γράφει αναλυτικά για τον «Γενναίο» του Καβαλιώτη συγγραφέα:

«Στα διηγήματα του Διαμαντή Αξιώτη, ο φόβος, στις διάφορες μορφές του, κυριαρχεί στη ζωή των ηρώων: στρατιωτών της μεθορίου, οικονομικών μεταναστών, άστεγων των συσσιτίων, ψυχικά πασχόντων, αλλά και ώριμων γυναικών που βιώνουν την τελευταία αναλαμπή του πόθου. Δέσμιοι ασφυκτικών κοινωνικών συνθηκών, εσωτερικών συγκρούσεων και διλημμάτων, καθώς και μιας υπαρξιακής αγωνίας για το μέλλον, αδυνατούν να διαρρήξουν τα δίχτυα του φόβου. Κάποτε αποζητούν τη διαφυγή, μέσω της μνήμης, στον χαμένο παράδεισο της παιδικής ηλικίας ή καταφεύγουν στο παραμύθι, όπου λύνονται, με τρόπο μαγικό, τα δεσμά. Πρόκειται για μία σπουδή πάνω στις ατέλειωτες ποικιλομορφίες της καθημερινής ζωής».

Διαμαντής Αξιώτης
Με χίλιους τρόμους γενναίος
Διηγήματα
Σελ. 208
Εκδόσεις Κίχλη, 2016