Ένας Καβαλιώτης σε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις του φετινού χειμώνα [βίντεο, φωτογραφίες]

Ο «δικός μας» Δημήτρης Μανδρινός συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη και «κρατάει» ρόλο πρωταγωνιστικό στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Είναι Καβαλιώτης, 30 ετών και τα τελευταία χρόνια οι «μετοχές» του ανεβαίνουν συνεχώς στο ελληνικό θέατρο με τις ερμηνείες του να αποσπούν τις καλύτερες κριτικές και αναγνωρισμένους σκηνοθέτες να του εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερους ρόλους. Ο λόγος για τον «δικό μας» Δημήτρη Μανδρινό…

Μετά τη συμμετοχή του το 2017 στο «Α-ΠΕ-ΛΠΙ-Σί-ΤΟ» του Λάκη Λαζόπουλου και το 2019 στη «Λέσχη γενεοκτόνων» της Γεωργίας Ανδρέου και στο «Αποτύπωμα» του Αλέξανδρου Μπαλαμώτη, ο Καβαλιώτης ηθοποιός «παίρνει» τον ρόλο του Ορέστη στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που σκηνοθετεί ο Άρης Μπινιάρης στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Ο Άρης Μπινιάρης, ένας από τους πλέον σημαντικούς σκηνοθέτες των καιρών μας, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Θέατρο Τέχνης και καταπιάνεται με μια Αρχαία Τραγωδία (στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει τους «Πέρσες» και τις «Βάκχες»), βάζοντας τη μουσική και το χορό να κατέχουν την κυρίαρχη θέση.

Η παράσταση που έχει βασιστεί στην εμβληματική μετάφραση του έργου του Σοφοκλή από τον -επίσης Καβαλιώτη- Γιώργο Χειμωνά θα παρουσιάζεται στη σκηνή της οδού Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

Ο Καβαλιώτης Δημήτρης Μανδρινός, Ορέστης στην κατά Μπινιάρη «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και το ρυθμό του ποιητικού λόγου. Με όχημα την μουσική, δημιουργούν, μια δυναμική πλατφόρμα αναπαράστασης  και αναδεικνύουν το συγκινησιακό πεδίο της αρχαίας τραγωδίας. Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί, δημιουργούν ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς μα πάντα επίκαιρης ιστορίας.