Νέο ψηφιακό «ραντεβού» στη σκηνή δίνει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Η «Βιογραφία του πατρογονικού» της Μάγκυς Κριθαρέλλη, διαθέσιμη online για 48 ώρες για όσους «μένουν σπίτι»

Συνεχίζουμε να «μένουμε σπίτι βλέποντας θέατρο!» και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ετοιμάζεται να «ανεβάσει» στο διαδίκτυο μία ακόμη παράσταση-παραγωγή του για όλους τους πολίτες που είναι αναγκαστικά σε «καραντίνα».

Μετά την «πρεμιέρα» της νέας αυτής ψηφιακής δράσης του Θεάτρου με το «Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη», η επόμενη παράσταση που θα διατίθεται στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο YouTube είναι η «Βιογραφία του πατρογονικού» της Μάγκυς Κριθαρέλλη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Η ιστορία δύο οικογενειών, η ιστορία ενός σπιτιού, η ιστορία μιας πόλης, της Καβάλας, το «Πατρογονικό» θα διατίθεται για θέαση online από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας 13 Απριλίου 2020 και για τις επόμενες 48 ώρες.

Επισκεφθείτε το κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πατώντας εδώ

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις για το 2019 σύμφωνα με το popaganda.gr και την Όλγα Σελλά: «Ήταν μεγάλο ευτύχημα που κατηφόρισε από τη βόρεια Ελλάδα, από την Καβάλα συγκεκριμένα, αυτή η παράσταση στην Αθήνα. Έστω και για δύο μόνο παραστάσεις. Και είμαστε πράγματι τυχεροί και ευτυχείς όσοι μπορέσαμε να δούμε την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Η βιογραφία του πατρογονικού σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, βασισμένο στο έξοχο ομώνυμο αφήγημα της Μάγκυς Κριθαρέλλη».

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης είχε αναφέρει στη δική του κριτική στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Αυτή η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ κάνει επί σκηνής ποίηση. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που χωρίς ίχνος εύκολης συγκίνησης η Βιογραφία του πατρογονικού δρα μέσα μας τόσο θεραπευτικά, τόσο καταπραϋντικά. Παρηγορητικά».

Info

Η βιογραφία του πατρογονικού της Μάγκυς Κριθαρέλλη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Κείμενο παράστασης: Πάνος Δεληνικόπουλος, Κατερίνα Λιάτσου, Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης
Χορογραφία: Σαββίνα Νταλταγιάννη
Ειδικός συνεργάτης: Στράτος Καλαφάτης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Κατερίνα Συμεωνίδου
Χειρισμός ήχου παράστασης: Κωνσταντίνος Γαρουφαλίδης
Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Διανομή: Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος
Συμμετέχει η μικρή Κατερίνα Σεμερτζίδη

Η παράσταση παρουσιάστηκε 27/4-6/5 & 13/10-11/11/2018 στην Καβάλα (Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου), 7-9/12 στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Αυλαία) και 11 & 12/1/2019 στην Αθήνα (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)