Βασίλης Μαρουλάς: Νέα δείγματα γραφής μετά από 10 χρόνια «καθ’ οίκον» περιορισμού [φωτογραφίες]

46 νέα (σαν)ποιήματα και 8 υστερόγραφα του Καβαλιώτη κυκλοφορούν σε βιβλίο από την Κάπα Εκδοτική

Δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 2010, είχε να «καταθέσει» καινούρια γραπτά του. Και νά που τώρα, μέσα στο Μεγαλοβδόμαδο του 2020, ένα βιβλίο που φέρει την «υπογραφή» του και περιλαμβάνει πάνω από 60 σελίδες με δικές του λέξεις και σκέψεις –[σαν]ποιήματα τα ονομάζει ο ίδιος– κυκλοφορεί με τίτλο «καθ’ οίκον περιορισμός».

Ο λόγος για τον Βασίλη Μαρουλά ο οποίος γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα, ενώ ταξιδεύει συχνά σ’ ένα αγρόκτημα που απέχει 2 ολόκληρα χιλιόμετρα από το σπίτι του, διότι ως γνωστόν σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Δεν ασχολείται με αγροτικές εργασίες, διότι πιστεύει ότι δεν πρέπει να ενοχλούμε τη Φύση και να ταλαιπωρούμε το σώμα μας.

Σε εκείνη τη ζούγκλα όμως, έγραψε το «καθ’ οίκον περιορισμός», μήνες πριν γίνει διάσημος ο κορονοϊός, άρα στο περιεχόμενο του βιβλίου δεν θα πρέπει να αναζητηθούν ομοιότητες με την κατάσταση της καραντίνας…

Το «καθ’ οίκον περιορισμός» κυκλοφορεί σε βιβλίο από την Κάπα Εκδοτική και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Ο Βασίλης Μαρουλάς εργάστηκε επί 32,5 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ για να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα «υπηρέτησε» ενδιάμεσα και ως ασθενής για περίπου 1 έτος. Οι εμπειρίες αυτές τον οδήγησαν στον θαυμασμό για τη φθαρτότητα του σώματος. Αρκετές φορές σταματούν αυτοκίνητα μπροστά του για να περάσει απέναντι στον δρόμο, με τους οδηγούς να θυμώνουν επειδή εκείνος δεν κουνιέται. Δεν θέλει να περάσει απέναντι, απλώς αποχαυνωμένος στέκεται και παρατηρεί. Πιστεύει ακράδαντα ότι τα πάντα γύρω μας –συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων– είναι ένα πείραμα εν εξελίξει μέχρι να αποφασιστεί η τελική μορφή τους, οπότε θεωρεί την παρατήρηση απαραίτητη. Το «καθ’ οίκον περιορισμός» ανήκει στο είδος της εξομολογητικής ποίησης, το οποίο ο ίδιος δεν γνωρίζει τι είναι, αλλά του το είπαν και του άρεσε.

Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορούν και άλλες δύο (σαν)ποιητικές συλλογές του. Το Εκεί… [Alpha Media Group, 2008] και το Έρωτες και μάχες αυτοτελείς [Alpha Media Group, 2010].