Cosmopolis 2020: «Ανακοινώθηκαν» οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του; [φωτογραφία]

Μια ανάρτηση στη Σελίδα του Φεστιβάλ προϊδεάζει για το νέο χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Στις 5 Μαρτίου 2020 ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκης Αγγελίδης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Cosmopolis Άλκης Ζοπόγλου ανακοίνωσαν επίσημα το πρόγραμμα του ανανεωμένου φεστιβάλ το οποίο επρόκειτο, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, να κάνει «πρεμιέρα» στις 29 Μαΐου 2020 με την ενότητα «Cosmopolis@home» [διαβάστε αναλυτικά εδώ].

Και ύστερα «ήρθε» ο κορονοϊός…

Όπως όλες οι ανάλογες διοργανώσεις ανά τον κόσμο, έτσι και το Cosmopolis θα έπρεπε να αναβάλει τα ήδη καταστρωμένα σχέδιά του και έτσι στις 27 Μαρτίου 2020, με γραπτή δήλωσή του ο Άλκης Ζοπόγλου ανακοίνωσε: «Δεν γνωρίζουμε σε ποια μορφή ακριβώς θα καταλήξουμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε φτιάξει πολλά μοντέλα υλοποίησής του από τα οποία με βάση την τρέχουσα κατάσταση θα επιλέξουμε το καλύτερο. […] Θα δώσουμε το οριστικό πρόγραμμα όταν θα έχουμε απαντήσεις και να είστε σίγουροι ότι ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες θα κάνουμε την ποιοτική διαφορά» [διαβάστε όλη τη δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή εδώ].




Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 18 Απριλίου 2020, η διοργάνωση του Φεστιβάλ άλλαξε την εικόνα «εξωφύλλου» στην επίσημη Σελίδα του Cosmopolis στο facebook. Εκεί, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης για το 2020 είναι οι εξής:

  • Cosmopolis@home = Ιούλιος-Αύγουστος
  • CosmoWorld = 27-30 Αυγούστου
  • CosmoClassical = Νοέμβριος-Δεκέμβριος

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της διοργανώτριας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, λογικά αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή μετά το Πάσχα…