Στον «αέρα» Φεστιβάλ Φιλίππων και Cosmopolis; Η φράση Μητσοτάκη που σχεδόν αποκλείει τη διεξαγωγή τους

Η πολιτιστική ζωή μέσα στο καλοκαίρι του κορονοϊού: «Αυλαία» για τις μεγάλες διοργανώσεις, τα φεστιβάλ και τις συναυλίες με θεατές

Τον «οδικό χάρτη» της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού (και) στη χώρα μας και τη μετάβαση σε μία «νέα καθημερινότητα» ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης [δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού σε βίντεο και διαβάστε όλο το κείμενο εδώ].

Τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης και κλήθηκαν αμέσως μετά να εξειδικεύσουν έξι υφυπουργοί της Κυβέρνησης προμηνύουν ότι το προσεχές καλοκαίρι, κάθε άλλο παρά «συνηθισμένο» θα είναι, αφού οι περιορισμοί σε όλες τις εκφάνσεις της μέχρι τώρα ζωής μας οι οποίες αφορούσαν σε συγχρωτισμό με συνανθρώπους μας πλέον περιορίζεται δραματικά ή/και απαγορεύεται.




Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές». 

Με δεδομένη αυτή την εξαγγελία-οδηγία του πρωθυπουργού, θα πρέπει σχεδόν να αποκλειστεί από τώρα η διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων και στην Καβάλα, με τα προφανή «θύματα» να είναι το Φεστιβάλ Φιλίππων –για πρώτη ίσως φορά στην υπερ-εξηνταετή ιστορία του– αλλά και το Φεστιβάλ Cosmopolis.