Σταματία Σγουροπούλου: Ξεκίνησε από την Καβάλα και ανοίγει τα «φτερά» της για Βέλγιο!

Η αριστούχος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας «πέρασε» στο LUCA School of Arts και θα πραγματοποιήσει εκεί τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο βιολοντσέλο

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συγχαίρει με ανακοίνωσή του την απόφοιτο του στο βιολοντσέλο Σταματία Σγουροπούλου, η οποία έγινε δεκτή στο LUCA School of Arts στο Βέλγιο, για μεταπτυχιακές σπουδές στο βιολοντσέλο, κατόπιν ακρόασης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Σταματία θα συνεχίσει τις σπουδές της κοντά στον Geert De Bierve, καθηγητή βιολοντσέλου της ακαδημίας.

Η Σταματία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Δημοτικό ωδείο Καβάλας τον Ιούνιο του 2018 με καθηγητή τον κύριο Χρήστο Κόζαλη, αριστεύοντας στις διπλωματικές της εξετάσεις. Επίσης είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και της ειδίκευσης βιολοντσέλου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα.

«Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών των μαθητών και αποφοίτων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας», συμπληρώνουν στη σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΔΩΚ Κοσμάς Χαρπαντίδης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φώτης Κουτσοθόδωρος.