Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης σε πρώτο πρόσωπο [βίντεο]

Οι Καβαλιώτες θεατρικοί συγγραφείς αυτοσυστήνονται σε μία παραγωγή της Microfilming για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τον Νοέμβριο του 2020, παράλληλα με τη διαδικτυακή διεξαγωγή της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ξεκίνησε να δημοσιεύει μία σειρά από βίντεο μέσα από τα οποία «συστήνει» στο διεθνές κοινό 12 Έλληνες λογοτέχνες.

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί οι: Τίτος Πατρίκιος, Κατερίνα Σχινά, Ανδρέας Στάικος, Γιάννης Ξανθούλης, Βασίλης Κατσικονούρης, Παναγιώτης Μέντης, Γιάννης Παλαβός, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Έλενα Πέγκα, Σταμάτης Πολενάκης και Δανάη Σιώζιου με τη δωδεκάδα να «κλείνουν» οι «δικοί μας» Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης.

Οι Καβαλιώτες θεατρικοί συγγραφείς εμφανίστηκαν στο θέατρο το 1998. Το 2001 απέσπασαν δύο Κρατικά Βραβεία Νέων Θεατρικών Συγγραφέων του ΥΠΠΟΑ για τα έργα τους «Το σπίτι με τα δώρα» και «Μη σκαλίζεις την άμμο» ενώ το 2018 απέσπασαν τον έπαινο της επιτροπής Κρατικών Βραβείων Θεατρικού Έργου για το: «Κοίτα, ωραία πράγματα που συμβαίνουν».

Έργα τους έχουν παρουσιαστεί σε κρατικές σκηνές και σε ιδιωτικά θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λεμεσό, Λευκωσία, Λονδίνο, Τορόντο, σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Το βίντεο του Υπουργείου για τους Αντώνη και Κωνσταντίνο Κούφαλη γυρίστηκε στο Imaret της Καβάλας από τη Microfilming του Γιάννη Τεκερίδη. Δείτε το: