Το Cosmopolis «επιστρατεύει» την Αλεξία Βουλγαρίδου για να φτιάξει τη δική του Διεθνή Ορχήτρα Νέων

Η διεθνούς φήμης Καβαλιώτισσα σοπράνο, επικεφαλής της προσπάθειας δημιουργίας της CosmoClassical Youth Orchestra - Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε μουσικούς 18-29 ετών από όλη την Ευρώπη - «Κορύφωση» με όπερα του Μότσαρτ

Θέλοντας να αναδείξει αλλά και να στηρίξει έμπρακτα τη νεανική μουσική δημιουργικότητα, το Cosmopolis Festival εγκαινιάζει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό σύνολο δράσεων και μουσικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της Ενότητας CosmoClassical, το φεστιβάλ απευθύνει ανοιχτή, διεθνή πρόσκληση σε νέες και νέους μουσικούς για τη στελέχωση της δικής του ορχήστρας, της CosmoClassical Youth Orchestra. Η ορχήστρα, με την καθοδήγηση της διεθνώς αναγνωρισμένης Καβαλιώτισσας σοπράνο Αλεξίας Βουλγαρίδου και του βετεράνου coach της όπερας Gary Kudo, αναμένεται να κορυφώσει τις «κλασικές» εκδηλώσεις του Cosmopolis 2021 με τη ζωντανή παρουσίαση της όπερας “Così FanTutte” του Wolfgang Amadeus Mozart.

Η δράση θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας το διάστημα από 21 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου 2021, τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) και την υποστήριξη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ PythiaSocial Cooperative Enterprise.

Με την ανοιχτή πρόσκληση η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα για συμμετοχή στην Cosmo Classical Youth Orchestra σε συνολικά 50 μουσικούς 18-29 ετών από όλη σχεδόν την Ευρώπη, οι οποίοι ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα και πρόκειται να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερα αξιόλογης ορχήστρας νέων με «βάση» την πόλη της Καβάλας.

Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει ήδη ανοίξει στην επίσημη ιστοσελίδα του Cosmopolis Festival, στην ενότητα Cosmoclassical Youth Orchestra.

Αιτήσεις συμμετοχής εδώ