Σύγκλιση πολιτισμών και… Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ξάνθη

Πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων μετά από καιρό, έστω και εξ' αποστάσεως, με θέμα «Φωνή στους Πολιτιστικούς Συλλόγους» και στόχο την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος της  περιοχής

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Φωνή στους Πολιτιστικούς Συλλόγους» πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 3 Απριλίου 2021, έχοντας μεγάλη συμμετοχή, αφού στο σύνολο πήραν μέρος 23 πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι της περιοχής μας). Μετά από καιρό, μέλη διαφόρων συλλόγων κατάφεραν να επικοινωνήσουν μεταξύ μας και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους.

Ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις για τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων θεσμών, αλλά ταυτόχρονα τέθηκαν ερωτήματα και ανησυχίες για την μετέπειτα πορεία των συλλόγων.

Η κοινή βάση όλων ήταν μια: Η θέληση να προσφέρουν και να δημιουργήσουν.

Επισημάνθηκε, επίσης, ιδιαίτερα η ανάγκη για καλύτερη και πιο συχνή επικοινωνία, καθώς και η αναβάθμιση του ρόλου της οργανωτικής επιτροπής σε έναν πιο ουσιαστικό και παραγωγικό ρόλο στον σχεδιασμό των εκδηλώσεων.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τονίστηκε από όλους η αξία της συνεργασίας για την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος της  περιοχής, με τους διοργανωτές της διαδικτυακής συνάντησης να ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν.