Εργαστήρι Μουσικών Συνόλων: Ένας νέος θεσμός «γεννιέται» στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας [φωτογραφίες]

Σπουδαστές του ΔΩΚ γνώρισαν καλύτερα -μέσα από τη συνεργασία και υπό την «μπαγκέτα» του Φώτη Κουτσοθόδωρου- το Ρεπερτόριο της Μουσικής Δωματίου

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας το Εργαστήρι Μουσικών Συνόλων. Το Εργαστήρι που διοργανώνεται για πρώτη φορά και διήρκησε από 28 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου είναι μια ιδέα του Φώτη Κουτσοθόδωρου.

Υπό τη διδασκαλία και καθοδήγησή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΩΚ έδωσε τη δυνατότητα στους σπουδαστές μέσα από τη συνεργασία να γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του Ρεπερτορίου της Μουσικής Δωματίου. Έργα των Mozart, Beethoven, Schubert και Khatcaturian μεταξύ άλλων, αποτέλεσαν πηγή ερμηνευτικής εξερεύνησης για τους σπουδαστές, που ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και με ιδιαίτερο ζήλο.

Το Εργαστήρι ανανεώνει το ραντεβού του για τις αρχές Σεπτέμβρη οπότε πριν την έναρξη του Ακαδημαϊκού έτους οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους. «Ένας νέος θεσμός γεννιέται μέσα από έναν από τους ιστορικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του Ωδείου.