Cosmopolis 2021: «Πρεμιέρα» με πολλά χαμόγελα, μουσική αλλά και μνήμες [βίντεο-φωτογραφίες]

Όλα όσα έγιναν την πρώτη μέρα της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της ενότητας #CosmoHome - Συναυλίες, δρώμενα σε Παναγία και Άγιο Νικόλαο με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2021 το φεστιβάλ Cosmopolis 2021 με τους διοργανωτές να συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα «ελεύθερο» καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου, Θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο [δείτε τα όσα μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί πατώντας εδώ].

Το ξεκίνημα έγινε με την ενότητα #CosmoHome η οποία περιλαμβάνει τις παράλληλες «σπιτικές» συναυλίες στη χερσόνησο της Παναγίας αλλά και, για πρώτη φορά φέτος, μία έξτρα συναυλία ως «καλωσόρισμα» στον Άγιο Νικόλαο και την παράλληλη δράση «Γεωγραφία των συναισθημάτων» που παρουσιάζει η ομάδα Postcards from Home του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παναγίας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας.

Ο κόσμος «γέμισε» τις διαθέσιμες καρέκλες σε όλες τις εκδηλώσεις και τα χαμόγελα αλλά και τα χειροκροτήματα έδιναν και έπαιρναν, ανταμείβοντας τους καλλιτέχνες που «διψούσαν» εξίσου για να επιστρέψουν σε μία συναυλιακή «κανονικότητα».

Το «καλωσόριμα» της ημέρας ανέλαβαν οι Dreamers, η Καβαλιώτικη indie-rock μπάντα που παρουσίασε στα στενά της αγοράς του Αγίου Νικολάου την καινούρια της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Νο3».

Στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, μπροστά από τον Φάρο της Παναγίας, η Λίτσα Ασωνίτου και ο Γιώργος Σεμερτζίδης παρουσίασαν ένα απάνθισμα αγαπημένων τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Στο «Κυπαρίσσι», κάτω από την οδό Ιουστινιανού στην Παναγία, οι Street Project Band κινήθηκαν επίσης σε κινηματογραφικά «μονοπάτια», παντρεύοντας γνωστά τραγούδια τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές ρεπερτόριο της Μεγάλης Οθόνης.

Τέλος, στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, με «πλάτη» τη θάλασσα, ο Καβαλιώτης ερμηνευτής, οργανοπαίκτης και συνθέτης Κώστας Λιούμπας παρουσίασε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φύγε από τη σκέψη μου».

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μέρα του #CosmoHome