Η Λέλα Γράσου παρουσιάζει μία ζωγραφική «Ωδή» στην Παλιά Πόλη της Καβάλας

Το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ «ζωντανεύει» στον καμβά χαρακτηριστικά μνημεία και σημεία της χερσονήσου της Παναγίας

Το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ παρουσιάζει μια νέα έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Μοχάμετ Άλι. Η ζωγράφος Λέλα Γράσου φιλοτεχνεί μια «Ωδή στην Παλιά Πόλη», αποτυπώνοντας στον καμβά της την πιο ιστορική πλευρά της Καβάλας, τη χερσόνησο της Παναγίας.

Στη νέα της δημιουργική δουλειά, η καλλιτέχνις απαθανατίζει τη γραφική συνοικία με τα επιβλητικά αρχοντόσπιτα και τα ιστορικά μνημεία της. Το βραχώδες ακρωτήριο όπου άκμασε για αιώνες η πόλη γίνεται το πολύχρωμο σκηνικό της εικαστικής συλλογής. Από το βυζαντινό υδραγωγείο ως το οθωμανικό Ιμαρέτ, κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης φέρει τα σημάδια μιας παλιάς αστικής αίγλης και μιας περασμένης πολυπολυτισμικότητας.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Μοχάμετ Άλι από τις 15 Ιουλίου ως τις 19 Αυγούστου 2021.

Info

Επίσημη έναρξη έκθεσης: Τετλαρτη, 14 Ιουλίου 2021, στις 20:30
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη έως και Δευτέρα 10:00-14:00, Τετάρτη και Παρασκευή 19:00-21:00
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο mail [email protected] ή στο τηλέφωνο 2510620515.

Η Λέλα Γράσου σε πρώτο ενικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη μας την Καβάλα. Είμαι παντρεμένη με τον Ανδρέα Γράσο. Υπήρξα έμπορος επι 40 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έκανα το ταλέντο και την αγάπη μου για την ζωγραφική… πραγματικότητα. Ώρες, μέρες υπομονής ζωντάνεψαν με χρώματα στον καμβά τα θέματα και γέμισαν την ζωή μου με την χαρά της δημιουργίας. Έχω πάρει μέρος σε οκτώ ομαδικές εκθέσεις και η «Ωδή στην Παλιά Πόλη» είναι η τέταρτη προσωπική. Ευχαριστώ πολύ το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ και ιδιαίτερα την κ. Άννα Μισσιριάν που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκθέσω τα έργα μου με θέμα την Παλιά Πόλη στον πιο κατάλληλο χώρο.