Φεστιβάλ Φιλίππων: Η «δικιά μας» Κουίντα παρουσιάζει μία πολυμεσική προσέγγιση του έργου του Διονυσίου Σολωμού [βίντεο]

Ναταλία-Άννα Βασιλέκα και Παύλος Σταυρόπουλος συνδυάζουν το θέατρο με video art και φωτογραφία για να «επισκεφτούν» τον «Κρητικό» του εθνικού μας ποιητή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ενότητα του Φεστιβάλ Φιλίππων «Διονύσιος Σολωμός. Ύμνος εις την Ελευθερίαν», η σειρά εκδηλώσεων της φετινής 64ης διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στο έργο του εθνικού ποιητή με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μετά την πρώτη, «πανηγυρική» ομιλία την περασμένη εβδομάδα του Παντελή Μπουκάλα [διαβάστε περισσότερα σχετικά και δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ], τη «σκυτάλη» παίρνουν οι «δικοί μας» Ναταλία-Άννα Βασιλέκα και Παύλος Σταυρόπουλος, δηλαδή η «Κουίντα».

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα Kouinta Theater Productions στην πρώτη της παραγωγή, ερευνά και διεισδύει στα βαθιά νοήματα του εμβληματικού ποιήματος «Ο Κρητικός» του Διονυσίου Σολωμού.

Η μελέτη οδήγησε στη δημιουργία ταινίας, όπου το αφηγηματικό αυτό ποίημα παρουσιάζεται μέσα από μία δυναμική σύζευξη διαφορετικών τεχνών. Στο επίκεντρο η video art και η τέχνη του θεάτρου. Ένας λυρικός μονόλογος ενός ήρωα Κρητικού, με φόντο ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης. Και έννοιες εξέχουσας σημασίας για τον άνθρωπο, όπως, ο αγώνας, το όραμα για την ελευθερία, ο έρωτας, ο θάνατος, η λύτρωση που δεν έρχεται ποτέ μέσα από τις μεταφυσικές ανησυχίες του ήρωα.

Δείτε το video trailer της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, στις 21:30, στην παραλία του Τελωνείου της Καβάλας, δίπλα από τον λιμενοβραχίονα του «Απόστολος Παύλος»:

Info

Ηθοποιοί: Παύλος Σταυρόπουλος | Ναταλία Άννα Βασιλέκα
Σκηνοθεσία: KOUINTA THEATER PRODUCTIONS
Βίντεο: Μάνος Μπατζόλης
Φωτογραφίες: Μαρία Τσακίρη