Μια συνομιλία με τον «Πόρφυρα» του Διονυσίου Σολωμού γέννημα θρέμμα του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων

«...Γελάς και συ στα λούλουδα, χάσμα του βράχου μαύρο...»-Μια ιδιαίτερη performance με τον Κωνσταντίνο Παπαχαράλαμπο να εξερευνά τη σχέση της γλώσσας με τη φύση στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 21:00, στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, την performance Ο Πόρφυρας του Διονυσίου Σολωμού-«…Γελάς και συ στα λούλουδα, χάσμα του βράχου μαύρο…», με performer τον Κωνσταντίνο Παπαχαράλαμπο.

Μια συνομιλία με τον «Πόρφυρα» του Διονυσίου Σολωμού. Επιλεγμένα αποσπάσματα του ποιήματος εξετάζονται για τη σχέση τους με τις δυνάμεις της φύσης και μεταμορφώνονται στη σκηνή μέσω της performance. Η θνητή φύση του ανθρώπου απέναντι στη ζωντάνια, τις μυρωδιές, αλλά και τους κινδύνους της φύσης. Η γλώσσα ως έκφραση της δημιουργίας και της ουτοπίας, αλλά και του θανάτου και της καταστροφής. Η γλώσσα ως προπαρασκευή ενός εναλλακτικού μέλλοντος όπου η τεχνολογία ανατρέπει τη θνητότητα, διεκδικώντας μια διαφορετική ισορροπία μεταξύ φύσης και ανθρώπου. Ο «Πόρφυρας» του Διονυσίου Σολωμού σε διάλογο με κείμενα του Κωνσταντίνου Παπαχαράλαμπου, σε μια performance που εξερευνά τη σχέση της γλώσσας με τη φύση.

Info

  • Ο Πόρφυρας του Διονυσίου Σολωμού-«…Γελάς και συ στα λούλουδα, χάσμα του βράχου μαύρο…» Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος
  • Προαύλιο 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας
  • Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, ώρα 21:00
  • Παραγωγή: Φεστιβάλ Φιλίππων

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πληροφορίες στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο τηλέφωνο 2510 220876-7 κατά τις ώρες γραφείου και στο κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία, τηλέφωνο 2510 620566, καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Η performance είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στις 21:00, στις Καμάρες Καβάλες. Η αλλαγή έγινε για τεχνικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.