Σιώτας-Γκόνης: Μουσικές διαδρομές από την Παναγία στην Ιχθυόσκαλα και από εκεί στο Gazarte

Ένα σύγχρονο, διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με «παγκόσμια» χροιά: Ο Φώτης Σιώτας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα του τραγούδια μαζί με αυτά από τα «Δεύτερα, γιατί κουράστηκαν τα πρώτα», σε στίχους και πάλι του Θοδωρή Γκόνη

Μόλις λίγες μέρες από την κυκλοφορία του πρώτου sinlge από τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του με τίτλο «Δύο Λάθη» ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022 και πάλι σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη, ο Φώτης Σιώτας θα παρουσιάσει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Gazarte Roof Stage στην Αθήνα (Ώρα έναρξης: 21:00-Προπώληση: viva.gr) για πρώτη φορά τα νέα του τραγούδια μαζί με αυτά από τα «Τα δεύτερα, γιατί κουράστηκαν τα πρώτα».

«Ο τίτλος είναι του Θοδωρή Γκόνη που έγραψε τους στίχους. Είναι ο δεύτερος δίσκος που κάνουμε, οπότε πιθανότατα ο τίτλος να προκύπτει και από αυτό. Κάναμε ένα “λάθος”, πάμε για το δεύτερο», είχε πει ο Φώτης Σιώτας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Με τον ίδιο στο βιολί, την κιθάρα και τη φωνή, τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, τον Κλέων Αντωνίου στην κιθάρα, αλλά και τους Κωστή Κωστάκη στη χαβάγια και στη λαϊκή κιθάρα και Γιώργο Φουντούκο στη λαϊκή κιθάρα να ενορχηστρώνουν ένα σύγχρονο, διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με αναφορές στην παγκόσμια folk τραγουδοποιΐα.

Φώτης Σιώτας και Θοδωρής Γκόνης μιλούν και πάλι για ιστορίες απλές, αλλά με εικόνες έντονες, χωρίς να φείδονται συναισθημάτων. Όπως στην πρώτη δουλειά, με αφετηρία την Καβάλα, «κάνοντας τη διαδρομή από την Παναγία έως την Ιχθυόσκαλα με τα πόδια», με σκύλο ή χωρίς, έτσι και τώρα, οι δυο τους συμπορεύονται με νότες γνωστές, οικείες, σαν σοκάκια που χιλιοπερπατήθηκαν και πάντα θα θες να τα περπατάς.

«Δύο Λάθη» που συγχωρούνται από την άφεση της μουσικής και την κάθαρση των στίχων, σε μια διαρκή πνευματική αναζήτηση για το ξεκλείδωμα των μυστικών τους. Αλλά θέλει χρόνο αυτή η ζύμωση… «Θέλουνε κι αυτά το χρόνο τη φροντίδα τους, έχουνε τα μυστικά τους την πατρίδα τους…».

*Φωτογραφία: avgi.gr