Photo Biennale 2021-22: Με καβαλιώτικη «υπογραφή» η οπτική επικοινωνία της σημαντικής διοργάνωσης

Ένα ασπρόμαυρο καρέ της προέδρου του ΦΟΚ Σώτης Τυρολόγου επελέγη για το «εξώφυλλο» της μεγάλης γιορτής της φωτογραφίας

Από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022 η Θεσσαλονίκη πρόκειται να υποδεχθεί τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας, την 24η Thessaloniki Photo Biennale, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν 19 εκθέσεις φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Περιποιεί τιμή για την Καβάλα το ότι η φωτογραφία που επιλέχθηκε από τους διοργανωτές ως «κεντρικό» θέμα της οπτικής επικοινωνίας της Photo Biennale φέρει την «υπογραφή» της προέδρου του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας Σώτης Τυρολόγου.

Η φωτογραφία ανήκει στη σειρά «Παγγαίο», μέρος της οποίας θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Τοποανθρωπολογίες» που επιμελείται η ομάδα του The Provinces στο πλαίσιο της 24ης Thessaloniki Photo Biennale.

Δείτε το «εξώφυλλο» της Thessaloniki Photo Biennale με τη φωτογραφία της «δικιάς μας» Σώτης Τυρολόγου ως κεντρικό «θέμα»:

Η έκθεση «Τοπο-ανθρωπολογίες», μέσω 17 φωτογραφικών εργασιών επιχειρεί να αναπροσδιορίσει για άλλη μια φορά τον όρο «επαρχία», ένα δείγμα του αποτελέσματος του βασικού εγχειρήματος του The Provinces.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης-ΜΙΕΤ [Βίλα Καπαντζή] από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2021 σε διοργάνωση του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Ερωφίλη Γαγάνη, Θεοδόσης Γιαννακίδης, Τάσος Ζωίδης, Πηνελόπη Θωμαΐδη, Πέτρος Κοκκόλης, Βαγγέλης Κουσιώρας, Παναγιώτης Λάμπρου, Κωνσταντία Μαζαράκη, Εύη Μαυρώνη, Ελένη Μουζακίτη, Λευτέρης Παρασκευαΐδης, Χρήστος Ροντογιάννης, Ορέστης Σεφέρογλου, Γιάννης Στρατουδάκης, Σώτη Τυρολόγου, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Charles Weber