CosmoClassical: Καβαλιώτες μουσικοί «πλημμύρισαν» με κλασικούς ήχους τη Μεγάλη Λέσχη [βίντεο-φωτογραφίες]

Η κεντρική «σάλα» του εμβληματικού κτιρίου «γέμισε» το δεύτερο διήμερο των εκδηλώσεων του «κλασικού» Cosmopolis 2021 - Συναυλία-ρετροσπεκτίβα του συνθέτη Κωνσταντίνου Χίζαρη και ένα «ασυνήθιστο ντουέτο» φλάουτου και μαρίμπας

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της ενότητας #CosmoClassical του Cosmopolis 2021, αφού η Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας «γέμισε» ασφυκτικά και τις δύο βραδιές του δεύτερου διημέρου, Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021.

Μετά την έναρξη του «κλασικού» μέρους του φεστιβάλ με το εκτενές αλλά και συγκινητικό αφιέρωμα στο «άξιο τέκνο» της Καβάλας, τον σπουδαίο συνθέτη και παιδαγωγό Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ], το Cosmopolis έδωσε τη «σκυτάλη» σε νέους Καβαλιώτες που καινοτομούν δημιουργικά είτε με το συνθετικό είτε με το εκτελεστικό τους έργο.

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου 2021 ο Κωνσταντίνος Χίζαρης με τη βοήθεια των «φίλων» του παρουσίασε για πρώτη φορά ένα «απάνθισμα» της συνθετικής του δουλειάς που «μετράει» ήδη 25 χρόνια.

Εννέα συνολικά έργα ακούστηκαν ζωντανά στη Μεγάλη Λέσχη· από κομμάτια για σόλο κιθάρα, για σύνολο δύο ή τριών οργάνων, μέχρι και για ορχήστρα δωματίου με τη βοήθεια… ηλεκτρονικού υπολογιστή, έργα-«μάρτυρες» ενός πολυσχιδούς corpus με επιρροές από το μπαρόκ μέχρι τον μινιμαλισμό, την κινηματογραφική μουσική, την παράδοση, αλλά και τη σύγχρονη «λόγια» δημιουργία.

«Συνοδοιπόροι» του Κωνσταντίνου Χίζαρη ήταν οι: Φώτης Κουτσοθόδωρος [Κλασική κιθάρα], Σοφία Ιερωνύμου [Πιάνο], Δημήτρης Χατζηκύρκου [Βιολί], Ρεβέκκα Μελετιάδου [Φλάουτο], Πάρης Τσίρτσης [Πιάνο], Σοφία Παλαιολόγου [Πιάνο], Ευθύμιος Παπαζωγράφος [Κλαρινέτο], Βάσω Ζήσου [Τσέλο], Σοφία Κακουλίδου [Κρουστά], Χρύσανθος Γιαννικόπουλος [Βιολί], Ευριπίδης Ταρασίδης [Ηλεκτρική κιθάρα], Θοδωρής Χρυσανθίδης [Ηλεκτρικό μπάσο] και Μάικ Σιφναίος [Σαξόφωνο].

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 δύο νεαρές ερμηνεύτριες ανέβηκαν στη «σκηνή» της Μεγάλης Λέσχης για να παρουσιάσουν ένα «ασυνήθιστο ντουέτο» που συνεπήρε τους θεατές-ακροατές σε ένα μοναδικό «ταξίδι» από τον Bach, τον Debussy και τον Schubert μέχρι το αργεντίνικο Nuevo Tango του Astor Piazzolla και την παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική.

Η Καβαλιώτισσα Ρεβέκκα Μελετιάδου [φλάουτο] «συνομίλησε» με τη Fiona Pui-Yee Foo [μαρίμπα] και μαζί, ως Flaurimba Duo, απέσπασαν τις καλύτερες των εντυπώσεων με την «εκρηκτικότητα» και τον δυναμισμό των ερμηνειών τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το δεύτερο διήμερο της ενότητας #CosmoClassical του φεστιβάλ Cosmopolis