Χριστούγεννα στο Μετς: Καβαλιώτες καλλιτέχνες «έφεραν» τις γιορτές στο κέντρο της Αθήνας [φωτογραφίες]

Κώστας και Στράτος Καρακίτσος και Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη στα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης που πραγματοποιείται στον χώρο του Γιώργου Κόρδη στην πρωτεύουσα

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Χριστούγεννα στο Μετς», παρουσία πλήθους κόσμου που προσήλθε στο υποδειγματικά αναστυλωμένο νεοκλασικό της οδού Ευγενίου Βουλγάρως 6 στην ομώνυμη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσει τους έξι καλλιτέχνες και να δει από κοντά τις μοναδικές εικαστικές δημιουργίες τους.

Τα κεραμικά του Γιώργου Βαβάτση και της Ιφιγένειας Τσίρου και των «δικών μας» Κώστα και Στράτου Καρακίτσου «συνομίλησαν» ιδανικά με τις μεταξωτές δημιουργίες της MANTILITY της Βασιλικής-Ζαφειρίας Υψηλάντη και τους ζωγραφικούς πίνακες της Δήμητρας Ψυχογυιού σε έναν χώρο που, από μόνος του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «έργο τέχνης».

Με αφορμή τα εγκαίνια, δεκάδες φιλότεχνοι της πρωτεύουσας επισκέφτηκαν το Κέντρο Τεχνών που εδώ και λίγα χρόνια έχει ανακαινίσει και λειτουργεί με πολλή αγάπη και μεράκι η οικογένεια του εικαστικού Γιώργου Κόρδη. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εικαστικούς που ήταν «παρών» για τα έργα τους.

Η έκθεση «Χριστούγεννα στο Μετς» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2021 [διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ].

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης

Κώστας Καρακίτσος, Λεωνίδας Μιχαλάκος, Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, Φανή Μπουκουβάλα-Σκουληκίδου, Στράτος Καρακίτσος

Βασιλική-Ζαφειρία Υψλάντη και Παύλος Κόρδης

 

Γιώργος Βαβάτσης

Η σκηνογράφος Φανή Μπουκουβάλα-Σκουληκίδου μπροστά από έργο της, μεταξωτό μαντίλι της MANTILITY

Κώστας Καρακίτσος, Λεωνίδας Μιχαλάκος, Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, Φανή Μπουκουβάλα-Σκουληκίδου, Στράτος Καρακίτσος