Ήλιος: Μια φωτεινή λογοτεχνική «Κατάθεση Γραφής»

«Ποιος είπε ότι μπορούν σε μια στιγμή να μου κλέψουν τον ήλιο μου;»: Μια λογοτεχνική ωδή στον ήλιο από την Άννα Ρίτου

Γεμάτη η λογοτεχνική «αποθήκη» της ομάδας «Κατάθεση Γραφής on line», όπου υπό την σκέπη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» άνθρωποι κάθε ηλικίας καταθέτουν τη γραφή τους και τους προβληματισμούς τους, όπως η Άννα Ρίτου, η οποία καταφεύγει σε μια ωδή στον Ήλιο που «φέρνει κοντά ανθρώπους και δίνει την ελπίδα σε κάθε βήμα».

Ήλιος

Και ποιος είπε ότι μπορούν σε μια στιγμή να μου κλέψουν τον ήλιο μου; Ποιος μπορεί να μου πάρει αυτό που με τόση αγάπη και αισιοδοξία έχω χτίσει;

Μέσα μου είναι ο ήλιος να ξέρεις, το φως μου, και γύρω μου απλώνεται. Στους ανθρώπους μου που αγαπώ και μ’ αγαπούν, στα απλά καθημερινά πράγματα που με γεμίζουν όμορφες στιγμές, στα λουλούδια και στη φύση μου.

Δεν επιτρέπω να ακουμπούν την ψυχή μου μαυρίζοντάς την με την απαισιοδοξία που πλανάται στον αέρα και κομματιάζοντας την φωτεινή της πλευρά. Γι’ αυτό κρατάω την απόστασή μου.

Βλέπω μόνο τον ήλιο, τον κρατάω σφιχτά, εκείνον που ζεσταίνει καρδιές, φέρνει κοντά ανθρώπους και δίνει την ελπίδα σε κάθε βήμα. Και μαζί του μονάχα πορεύομαι…

Βρες τον ήλιο σου και ζήσε μαζί του…

Άννα Ρίτου