Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Μπάρμπα και Δεληθανάση έδειξαν το ταλέντο τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι μαθήτριες βιολοντσέλου του Χρήστου Κόζαλη πήραν το 2ο και το 3ο βραβείο αντίστοιχα στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα, στην κατηγορία των εγχόρδων

Σημαντικές ήταν οι διακρίσεις που πέτυχαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα, στην κατηγορία εγχόρδων (με συμμετοχές από βιολιά, βιόλες και βιολοντσέλα) που πραγματοποιήθηκε στις 15 & 16 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η Ζωή Μπάρμπα έλαβε το 2ο βραβείο και η Γεωργία Δεληθανάση το 3ο βραβείο (στην ηλικιακή κατηγορία 15 έως 18 ετών) όλες μαθήτριες βιολοντσέλου στην τάξη του Χρήστου Κόζαλη.

Το ΔΩΚ με ανάρτηση στη σελίδα του στο fb δίνει θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες, τους γονείς και τον καθηγητή για την επιτυχία αυτή και τους εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις!

Ταλαντούχοι νέοι μουσικοί απ’ όλη την Ελλάδα

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, στον οποίον συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι νέοι μουσικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διοργανώνεται από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας (ΣΑΙΕΚΑ). Αφιερώνεται με σεβασμό στη μνήμη της αξέχαστης σολίστ και πολύτιμης παιδαγωγού Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, που για πολλά χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, το οποίο και λάμπρυνε τόσο με την παρουσία της όσο και με τις αστείρευτες γνώσεις της. Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού είναι ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας.