Θοδωρής Γκόνης: Ευχαριστώ την πόλη της Καβάλας για την πρόσκληση και το συναρπαστικό ταξίδι…

Το «αντίο» και το «ευχαριστώ» του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με τη λήξη της θητείας του

Πριν από λίγες μέρες τo 65o Φεστιβάλ Φιλίππων έφτασε στο τέλος του. Μαζί του, έφτασε στο τέλος και η θητεία του Θοδωρή Γκόνη, ο οποίος αποχωρεί από την πόλη της Καβάλας μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο Θοδωρής Γκόνης διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων για δέκα τέσσερα χρόνια και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για εννέα, αφήνοντας το δικό του στίγμα στα θεατρικά, και όχι μόνον, «πράγματα» της περιοχής μας.

Το τι κατάφερε, «αρμόδιος να το πει είναι ο χρόνος και ο καιρός», όπως ο ίδιος αναφέρει στο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Θοδωρής Γκόνης ευχαριστεί την πόλη «για την πρόσκληση και το συναρπαστικό ταξίδι» και «κλείνει» με έναν στίχο του Βιντσέντζου Κορνάρου από τον Ερωτόκριτο: «Όλα τα φτάνουν οι καιροί και όλα τα κατατάσσου».

Αναλυτικά, έγραψε:

«Ο κύκλος του Βορρά έκλεισε. Ως εδώ ήταν. Ευχαριστώ την πόλη της Καβάλας για την πρόσκληση και το συναρπαστικό ταξίδι. Ήταν μια πλούσια θητεία. Νιώθω ευγνώμων.

Χίλια ευχαριστώ σε όλους τους συνταξιδιώτες, συνεργάτες, όλους τους συναδέλφους μου, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Χωρίς αυτούς δεν ξέρω αν θα είχα βρει το κουράγιο να μακροημερεύσω. Δεκατέσσερα καλοκαίρια στο Φεστιβάλ Φιλίππων και εννέα χρόνια στο ΔΗΠΕΘΕ, το τι καταφέραμε αρμόδιος να το πει είναι ο χρόνος και ο καιρός.

“Όλα τα φτάνουν οι καιροί κι όλα τα κατατάσσου”

Τώρα γυρνάω στο “σπίτι”. Γεια και χαρά σας».