Μια γυναίκα στο «τιμόνι» του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων: Ποια είναι η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανάδειξη της διαδόχου του Θοδωρή Γκόνη

Μετά την εξέταση των φακέλων των 7 γυναικών και αντρών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ή της Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου 2022, ορίστηκε η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια.

Από την παράσταση «Βάρδα Μπένε-Μία ιστορία που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις» [61ο Φεστιβάλ Φιλίππων] Φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός-KAVALA POST
Με 6 ψήφους υπέρ της από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας [έναντι 5 ψήφων υπέρ έτερου υποψηφίου για την ίδια θέση], η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα με καταγωγή από τη Θάσο και μεγαλωμένη στην Καβάλα, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά είναι η διάδοχος του Θοδωρή Γκόνη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και η ίδια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Από την παράσταση “The Golden Odyssey” [62ο Φεστιβάλ Φιλίππων] Φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός-KAVALA POST

Η κ. Οικονόμου-Βαμβακά πέρασε στη Νομική Σχολή, πήρε το πτυχίο της αλλά ακολούθησε το δρόμο που πάντα αγαπούσε, αυτόν της υποκριτικής. Παράλληλα με τις σπουδές της στη Νομική έδωσε εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης, ενώ δίδαξε υποκριτική στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και projects εντός και εκτός Ελλάδας, με τελευταίο σταθμό τη Γαλλία (BORDERLINE PROJECT).

Η θητεία της στο πόστο Καλλιτεχνικής Διευθύντριας θα είναι τριετής.

*Κεντρική φωτογραφία: Από την παράσταση “The Golden Odyssey” [62ο Φεστιβάλ Φιλίππων] Θανάσης Σοφιανός-KAVALA POST