Η Εύη Σαουλίδου φορά κόκκινα γάντια και γίνεται η θρυλική «Στέλλα» στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης [φωτογραφίες]

Η Καβαλιώτισσα ηθοποιός κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις της χρονιάς, στο πλαίσιο του Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη

Στο πλαίσιο του Έτους Καμπανέλλη, το Θέατρο Τέχνης, που υπήρξε η πρώτη «στέγη» του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, συμπράττει με το Εθνικό Θέατρο προκειμένου να τιμήσουν από κοινού τη μνήμη του, με ένα εκ νέου ανέβασμα της Στέλλας με τα κόκκινα γάντιασε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

Η πρώτη εκδοχή της παράστασης, λόγω πανδημίας δεν συνάντησε ποτέ ζωντανά το κοινό. Παρουσιάστηκε το 2020 από το Εθνικό Θέατρο διαδικτυακά και για μια μόνο φορά. Φέτος, ο σκηνοθέτης επιχειρεί με μικρή αλλαγή στη διανομή, μια νέα προσέγγιση της παράστασης ειδικά για τη σκηνή της Φρυνίχου.

Περιποιεί τιμή για την Καβάλα ότι ο σκηνοθέτης Γιάννης Περλέγκας επέλεξε για τον ρόλο της Στέλλας την Εύη Σαουλίδου, η οποία θα ενσαρκώσει επί σκηνής τη θρυλική γυναικεία μορφή που κινηματογραφικά είχε αποδώσει η Μελίνα Μερκούρη.

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί για την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στο Θέατρο Τέχνης της Φρυνίχου, και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023.

Το έργο, γραμμένο το 1954, είναι κυρίως γνωστό από την κινηματογραφική του εκδοχή, που σημείωσε τεράστια επιτυχία μέσα από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη.

Στην παράσταση, η τραγική ερωτική ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε έναν κόσμο που με τα ρεμπέτικα τραγούδια και το γλέντι προσπαθεί να αποδράσει από την καταπιεστική καθημερινότητα, τα έμφυλα στερεότυπα και την βαθιά οικονομική κρίση μιας κοινωνίας που αναζητά την ταυτότητά της ενώ παλεύει να ανακάμψει από τα ερείπια του Εμφυλίου.

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Info

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια
Ιάκωβου Καμπανέλλη

Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Γιάννος Περλέγκας
Σκηνικά: Γιάννος Περλέγκας – Λουκία Χουλιάρα
Κουστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Στράτος Γκρίντζαλης
Εκτέλεση παραγωγής: Αλεξάνδρα Χάμπαση
Βοηθός σκηνοθέτη: Πίνα Κούλογλου
Παίζουν (αλφαβητικά): Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας, Εύη Σαουλίδου, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Τιτόπουλος
Μουσικός επί σκηνής: Στράτος Γκρίντζαλης

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΦΡΥΝΙΧΟΥ
4 Νοεμβρίου 2022-22 Ιανουαρίου 2023
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή 19:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή και Σάββατο 20:30