«Ακανθολόγιο»: Δώδεκα αιματοβαμμένες διακλαδώσεις του ανθρώπινου φόβου από τον Στέλιο Ανδρεάδη

Μια νέα συλλογή διηγημάτων τρόμου από τα τρίσβαθα του ανθρώπινου ψυχισμού από τον νεαρό Καβαλιώτη συγγραφέα

Μια κακοποιηµένη σύζυγος εκδικείται τον άντρα της, προκαλώντας του όσα της έχει κάνει εκείνος στο παρελθόν. Ο βενιαµίν µιας αρχοντικής οικογένειας κυκλοφορεί νεκροζώντανος στους κήπους της έπαυλής τους, ενώ ένας καθηγητής Τέχνης ξυπνάει γυµνός σε µια πισίνα.

Ένα ζευγάρι στα πρόθυρα χωρισµού κάνει ανακωχή, διότι το διαµέρισµά τους µοιάζει στοιχειωµένο, ενώ ένα άλλο ζευγάρι αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα πειραματικό παιχνίδι επιβίωσης.

Μια κοπέλα βασανίζεται από την παράλογη σκέψη ότι µια γάτα είναι η µετενσάρκωση του νεκρού θείου της που απεχθανόταν και ένας άντρας µε παραµορφωµένο πρόσωπο βρίσκει µέσω του υπολογιστή του ποιος δολοφόνησε τον µοναδικό του φίλο.

Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις δώδεκα ιστορίες που θα διαβάσει κανείς στις σελίδες της νέας συλλογής διηγημάτων με τον τίτλο «Ακανθολόγιο» (εκδ. Πηγή) από τον νεαρό Καβαλιώτη συγγραφέα, Στέλιο Ανδρεάδη.

Ο πολυγραφότατος και διακεκριμένος ήδη από εφηβική ηλικία συγγραφέας, επιστρατεύει το σύνολο του λογοτεχνικού ταλέντου και της εμπειρίας του, προκειμένου να παραδώσει στο αναγνωστικό κοινό το νέο του πόνημα, μια ιδιαίτερη συλλογή διηγημάτων τρόμου.

Εμπνευσμένη από το σχολικό «Ανθολόγιο» κειμένων, η εν λόγω συλλογή αποτελεί μια σκοτεινή παραλλαγή του, με ιστορίες που κινούνται μεταξύ του παραφυσικού και του ρεαλιστικού, της σύγχρονης εποχής και του παρελθόντος, ιστορίες όπου το όριο μεταξύ του καλού και του κακού είναι εξαιρετικά ασαφές. Το αποτέλεσμα είναι ένα άρτιο λογοτεχνικό έργο, το οποίο θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέλιος Ανδρεάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1989 και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και µμεταπτυχιακές σπουδές του στην Πληροφορική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2014.

Δεκαέξι ετών ξεκίνησε τη συγγραφή µμικρών διηγημάτων και διακρίθηκε σε πανελλήνιους µμαθητικούς διαγωνισμούς. Στα φοιτητικά χρόνια στράφηκε στο μυθιστόρημα και στην αρθρογραφία. Το καλοκαίρι του 2014 δημιούργησε την προσωπική του σειρά λογοτεχνικών βιβλίων «Γρανάζι» και εξέδωσε τα μυθιστορήματα:

  • Παιχνίδια Ενηλίκων
  • Schadenfreude

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε λογοτεχνικές συλλογές µε τα διηγήματα:

  • Ο Χθόνιος Χορός (Ιστορίες κάτω από το γκι)
  • Το Σπίτι των Κακών Προθέσεων (Το Άγνωστο)
  • Ιεζεκιήλ 37 7-8 (Ζόµπι στην Ελλάδα, εκδόσεις iWrite)

Το 2018 κυκλοφόρησε την αστυνομική κωμωδία «Τσίλι», ενώ παράλληλα δημοσίευσε στο λογοτεχνικό περιοδικό «Αντλία» τα διηγήματα:

  • Ομορφιά από Μάρμαρο
  • Η Αρχαία Θεραπεία
  • Σπονδή στην Αφροδίτη

Σήµερα ζει στη Θεσσαλονίκη, εργάζεται στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ετοιμάζει το επόμενο μυθιστόρημά του.