Απεργεί και το Σωματείο Φωτογράφων Καβάλας: Διεκδικούμε το μέλλον οικογενειών μας

Οι φωτογράφοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τα νέα Δελτία Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, με τα οποία -όπως λένε- αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης με τα νέα Δελτία Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, όπως αναφέρουν τα μέλη του Σωματείου Φωτογράφων Καβάλας, τα οποία συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 3 Απριλίου 2023, «για να διεκδικήσουμε την επιβίωση 8.000 υπαλλήλων και αυταπασχολούμενων στα καταστήματά μας και το μέλλον οικογενειών μας», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Φωτογράφων Καβάλας

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τη τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμό 8200/0-297647/2018 για τα νέα Δελτία Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων.

Έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία του myphoto στο gov.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και στον χαρακτηρισμό του Ελληνικού Διαβατηρίου ως ενός από τα ασφαλέστερα έγγραφα στον πλανήτη.

Ζητούμε να αφαιρεθεί η φράση που προστέθηκε στη Κ.Υ.Α. και αναφέρει ότι η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται απ’ ευθείας από τις αρχές έκδοσης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης.

Δε διεκδικούμε από τη κυβέρνηση χρήματα ή άλλη οικονομική βοήθεια, διεκδικούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, διεκδικούμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από τα 3.500 πιστοποιημένα φωτογραφεία σε όλη την Ελλάδα, διεκδικούμε την επιβίωση 8.000 υπαλλήλων και αυταπασχολούμενων στα καταστήματά μας, τη μηδενική φοροδιαφυγή και τα έσοδα που θα εισπράξει το κράτος, διεκδικούμε το μέλλον οικογενειών μας.