Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου: «Βούλιαξαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους [φωτογραφίες]

Πλήθος κόσμου κατά την έναρξη του Φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου 2023-Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας δίνουν και φέτος το «παρών»

Ξεκίνησε το 2017 με τη πρωτοβουλία και την ευθύνη του Κέντρου Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) και το στήριξαν τοπικοί Σύλλογοι και φορείς του νησιού της Θάσου και ιδιαίτερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Αθανάσιος Κάστρους Λιμεναρίων». Πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό ο οποίος χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει.

Ο λόγος για το Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου «Παλατάκι» (από το χαρακτηριστικό μνημείο των Λιμεναρίων), το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας δίνουν και φέτος το «παρών» σε μια μεγάλη γιορτή με επίκεντρο την Παράδοση, την ανταλλαγή απόψεων γύρω από αυτή, αλλά και τη γνωριμία του νησιού από τους χορευτές, οργανοπαίχτες και συνοδούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Θάσου, με μια επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία, έχει φιλοξενήσει για 4 χρόνια περισσότερους από 50 συλλόγους και χορευτικές ομάδες και περισσότερους από 1.500 χορευτές από διάφορες γωνιές της Ελλάδος.