Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών: «Η Καππαδοκία των ζώντων μνημείων» ξύπνησε μνήμες…

Επιτυχημένο και πολυπληθές το διεθνές συμπόσιο στο πλαίσιο του οποίου βραβεύθηκε η Έφορος Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2023 το Γ’ συμπόσιο «Η Καππαδοκία των Ζώντων Μνημείων» στο Ακόντισμα στη Νέα Καρβάλη.

Οι εκδηλώσεις ήταν πετυχημένες και πολυπληθείς. Στο πλαίσιο τους παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των καλεσμένων του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης, αρχειακού και Ιστορικού ενδιαφέροντος.

Βραβεύθηκε η Έφορος Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη για το πολύπλευρο έργο και τη στήριξη που παρέχει στο Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και παρουσιάστηκε ο τόμος «Κώδιξ» των πρακτικών των δύο τελευταίων συμποσίων 2022-2023.

Το τριήμερο έληξε με την μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στο θέατρο της Δώρας Στράτου, όπου το πολυπληθές μουσικό-χορευτικό σχήμα του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών παρουσίασε με τον καλλίτερο τρόπο τους τουρκόφωνους χορούς και τραγούδια του Γκέλβερι Καππαδοκίας.

Στην ανακοίνωση του το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών τονίζει ότι «ως οργανωτές, ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, την Περιφέρεια ΑΜΘ και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και την «Δημωφέλεια», τους εισηγητές, τα μέλη, τους χορευτές μας και όλους όσους με κάθε τρόπο ήταν παρόντες και μας συμπαραστάθηκαν».