Ο «δικός μας» Αργύρης Μπακιρτζής στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά “Milky Way”

Ποιον ρόλο ενσαρκώνει ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης στην πολυσυζητημένη τηλεοπτική σειρά μυθοπλασίας του Βασίλη Κεκάτου η οποία προβάλλεται από το MEGA

Πριν ακόμα κάνει πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση, η νέα σειρά μυθοπλασίας του Βασίλη Κεκάτου ετοιμάζεται για το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία διανομής Fifth Season αγόρασε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα.

Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά “Milky Way”, μια παραγωγή της Foss Productions σε συνεργασία με την Play2Place και το Mega, η πρώτη ελληνική παραγωγή που συμμετείχε στο φεστιβάλ Series Mania, όπου χαρακτηρίστηκε ως «ποιητική».

Η σειρά διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία, σε μία μικρή πόλη όπου η μαθήτρια λυκείου Μαρία μένει έγκυος από τον φίλο της. Η ίδια θέλει να γίνει χορεύτρια, ωστόσο οι γονείς της έχουν άλλη άποψη και θεωρούν πως πρέπει να κρατήσει το μωρό. Η Μαρία θα ζήσει ένα μεταμορφωτικό ταξίδι μέσα από τη γνωριμία της με έναν νεαρό άνδρα και θα αρχίσει να καταλαβαίνει σύντομα πώς πρέπει να καθορίζει τη δική της μοίρα.

Όσο ξετυλίγεται η κεντρική ιστορία, εμφανίζονται στον… τηλεοπτικό γαλαξία πολλοί ακόμη ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Οι δεύτεροι ρόλοι του Βασίλη Κεκάτου είναι γραμμένοι σα να είναι και εκείνοι πρώτοι, έχουν πολλές διαφορετικές πτυχές, πλούσιες διακυμάνσεις και οδηγούν την ιστορία στην εξέλιξη και στην κορύφωσή της.

Έναν από αυτούς τους ρόλους ενσαρκώνει και ο «δικός μας», Αργύρης Μπακιρτζής, όπου εμφανίζεται ως σύζυγος της Μαρώς (Θέμις Μπαζάκα) και παππούς της Μαρίας (Κορίννα Ντουλλάαρτ), σε μια ερμηνεία που του ταιριάζει… γάντι.

Οι δεύτεροι ρόλοι και ο «δικός μας» Αργύρης Μπακιρτζής

Μπασίλ (Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης): Σκοτεινός και αινιγματικός, γνωρίστηκε με τον Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος) μέσω πλατφόρμας γνωριμιών. Εκτός από το ερωτικό ενδιαφέρον που υπάρχει μεταξύ τους, ο Μπασίλ, ως άκρως παραβατικό στοιχείο, θα πείσει τον Τζο να ασχοληθεί και με παράνομες δοσοληψίες. Ένα γοητευτικό πρόσωπο, που θα κάνεις λάθος αν το εμπιστευθείς.

Όντι (Σταύρος Τσουμάνης): Ο καλύτερος, ίσως και ο μοναδικός φίλος του Τάσου (Νικολάκης Ζεγκίνογλου). Δουλεύουν μαζί στο βενζινάδικο και κάνουν πολύωρες συζητήσεις εμπνευσμένες από τις αναθυμιάσεις της βενζίνης. Φαίνεται διαρκώς εκτός τόπου και χρόνου, αλλά αν χρειαστεί, είναι ικανός να ξεστομίσει τη μεγαλύτερη αλήθεια, εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

Προπονητής πυγμαχίας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης): Είναι ό,τι πιο κοντινό σε πατρικό πρότυπο θα μπορούσε να έχει ο Τάσος (Νικολάκης Ζεγκίνογλου). Η φωνή της λογικής, προσπαθεί να κρατά τον Τάσο μακριά από μπλεξίματα και κακές συναναστροφές, αλλά δυστυχώς, δεν τα καταφέρνει πάντα.

Μάκης (Προμηθέας Αλειφερόπουλος): Ο προϊστάμενος της Ελένης (Γιούλικα Σκαφιδά) στο εργοστάσιο γάλακτος. Τρέφει αισθήματα για την ίδια, που προσπαθεί να εκφράζει με διακριτικό τρόπο, γνωρίζοντας ότι η Ελένη είναι παντρεμένη. Φροντίζει να είναι κοντά της και να της δίνει λύσεις σε ό,τι χρειάζεται, με την πικρή συνειδητοποίηση ότι θα περνά πάντα απαρατήρητος.

Μύριαμ (Ξένια Ντάνια): Συνάδελφος της Ελένης (Γιούλικα Σκαφιδά) στο εργοστάσιο γάλακτος. Ήρθε από την Αθήνα, έχοντας αλλάξει πολλές δουλειές και μην έχοντας στεριώσει σε καμία. Διαισθάνεται ότι η Ελένη έχει προβλήματα στο σπίτι και ότι στην ουσία δεν έχει κάποιον να τη φροντίσει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτελέσει το στήριγμά της. Είναι ερωτευμένη με την Ελένη και πασχίζει να βρει ανταπόκριση.

Αρχηγός (Μαρία Καλλιμάνη): Σκληρή και αδίστακτη, θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να κυριαρχήσει στον υπόκοσμο. Όταν θα γνωρίσει τη Μαρία (Κορίννα Ντουλλάαρτ) και τον Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος) θα εκπλαγεί από το θάρρος τους, αλλά το ψυχρό της προσωπείο δεν θα της επιτρέψει να το δείξει.

Αντρέας (Αλέξανδρος Βούλγαρης): Ασχολείται με το στήσιμο παράνομων αγώνων πυγμαχίας και από την πρώτη στιγμή ενθουσιάζεται με το ταλέντο του Τάσου (Νικολάκης Ζεγκίνογλου). Μοιάζει ήρεμος, αλλά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα θέλει, μπορεί να γίνει τρομερά επικίνδυνος.

Διευθύντρια σχολείου (Μαρία Μαμούρη): Αυστηρή και τυπική, ενδιαφέρεται να λειτουργούν όλα ρολόι στο σχολείο, συχνά αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών. Θα δείξει επιφανειακό ενδιαφέρον για την εγκυμοσύνη της Μαρίας (Κορίννα Ντουλλάαρτ) και θα είναι η πρώτη που θα της πει να διακόψει το σχολείο για να μην βάλει σε κίνδυνο την υγεία της και κυρίως την υπόληψη του σχολείου.

Παππούς Μαρίας (Αργύρης Μπακιρτζής): Ο σύζυγος της Μαρώς (Θέμις Μπαζάκα) και παππούς της Μαρίας (Κορίννα Ντουλλάαρτ) είναι ένας σιωπηλός, αλλά ουσιαστικός παρατηρητής των όσων συμβαίνουν στην οικογένειά του. Είναι πάντα παρών, ακόμα και όταν δεν είναι.

Νίκη (Τόνια Σωτηροπούλου): Μία πανέμορφη γυναίκα που πάσχει από ανίατη ασθένεια. Έζησε μία πολύ γεμάτη και αντισυμβατική ζωή, κόντρα στις επιταγές της μικρής κοινωνίας. Δεν παντρεύτηκε, δεν έκανε παιδιά και στα δύο αγαπημένα της χρυσόψαρα, έδωσε τα ονόματα των δύο καλύτερων εραστών της: Άλεξ και Στάμος. Τα λόγια που θα πει στη Μαρία (Κορίννα Ντουλλάαρτ) θα την εμπνεύσουν να πάρει τη ζωή της στα χέρια της, κόντρα σε κάθε φόβο που την κρατάει πίσω.

Όλγα (Σοφία Κόκκαλη): Η καθηγήτρια του Γιώργου (Ανδρέας Κωνσταντίνου) στο εσπερινό σχολείο. Μετακόμισε στη μικρή πόλη προκειμένου να δουλέψει πάνω στο αντικείμενό της και οι κρίσεις πανικού που την ταλαιπωρούν δεν την αφήνουν ούτε να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό της. Με τον Γιώργο θα αναπτύξει μία ιδιόρρυθμη φιλία και μαζί θα απολαύσουν συζητήσεις που δεν τολμούν να κάνουν με τους συντρόφους τους.

Ιερέας (Πρόδρομος Τσινικόρης): Είναι πάντα εκεί για να ακούσει τις πιο κρυφές σκέψεις και ανησυχίες της Ελένης (Γιούλικα Σκαφιδά), την οποία θεωρεί υπόδειγμα πίστης. Μπορεί άραγε να κατανοήσει και να αποδεχτεί σε βάθος όλες τις επιλογές της;

Το νέο επεισόδιο της σειράς έρχεται την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 23:10 στην τηλεοπτική συχνότητα του MEGA.