Βαρέα & Ανθυγιεινά Vol. 3: Άνοιξη μες στον χειμώνα η νέα δισκογραφική δουλειά των Αδελφών Ευφροσυνίδη

Ο Βασίλης και ο Δημήτρης Ευφροσυνίδης μόλις κυκλοφόρησαν το δικό τους «Λιμάνι στη χαρά»

Λίγο πριν την «εκπνοή» του χρόνου, τα «Βαρέα & Ανθυγιεινά» αποφάσισαν να μας κοινωνήσουν τα νέα τους τραγούδια που περιλαμβάνονται στην τρίτη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά με γενικό τίτλο «Λιμάνι στη χαρά».

Τα «Βαρέα & Ανθυγιεινά» από την Καβάλα είναι το μουσικό «όχημα» των αδελφών Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη και για πάνω από μια δεκαετία τώρα, συνθέτουν και ηχογραφούν τα δικά τους τραγούδια με έδρα την πόλη μας. Ο πρώτος γράφει στίχους και τραγουδά, και οι δύο παίζουν κιθάρα και συνθέτουν τις μουσικές…

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τις δισκογραφικές δουλειές «Βαρέα & Ανθυγιεινά» [2015] και «Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» [2017].

Το «Λιμάνι στη χαρά» που κυκλοφόρησε μόλις, περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια, έξι τραγούδια σε στίχους του Βασίλη Ευφροσυνίδη και ένα μελοποιημένο ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη [«Ο σταθμός»] και ένα ορχηστρικό σε μουσική του Δημήτρη Ευφροσυνίδη [«Χορεύοντας με τη Λυδία»].

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δίσκος «Λιμάνι στη χαρά» ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στην Καβάλα, στο Studio «μπακότερμα» που έχουν δημιουργήσει οι Αφοί Ευφροσυνίδη στο κέντρο της πόλης.

Ακούστε όλο το νέο album των «Βαρέων» παρακάτω:

Credits

Ρεβέκκα Μελετιάδου: Φλάουτο
Άρτεμις Κουκουζίκα: Τσέλο
Κώστας Παπανικολάου: Κοντραμπάσο
Λάζαρος Σιμιτσής: Τύμπανα

Τα Βαρέα & Ανθυγιεινά: Δημήτρης και Βασίλης Ευφροσυνίδης [photo: John Gouzidis/Imageme]
Ενορχήστρωση: Βασίλης & Δημήτρης Ευφροσυνίδης
Ηχοληψία: Studio «μπακότερμα»
Editing & master: Τάσος Καραπαπάζογλου, Studio Nemesis
Εικαστικό: Δημήτρης Ευφροσυνίδης
Γραφιστική επιμέλεια: Κατερίνα Ευφροσυνίδου

Στίχοι: Βασίλης Ευφροσυνίδης
Μουσική: Βασίλης & Δημήτρης Ευφροσυνίδης
Βασίλης Ευφροσυνίδης: Φωνή & Φωνητικά
Δημήτρης Ευφροσυνίδης: Κλασική, λαϊκή, ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, Hammond, Reed Organ, Overdrive Harpsichord