Creep Records: Μια από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες δισκογραφικές στην Ελλάδα «περνάει» και από την Καβάλα

Η Accion Mutante Collective παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Return Of The Creeps" και μαζί του μερικά από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής New Wave και Post Punk σκηνής-Θα ακολουθήσει vinyl dj set

Η Accion Mutante Collective κάνει αναδρομή στη μουσική ιστορία, ανατρέχοντας στην εποχή του βινυλίου μέσα από ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο παρελαύνουν μερικά από τα σημαντικότερα New Wave και Post Punk ελληνικά συγκροτήματα.

Ο λόγος για την Creep Records, η οποία συστήνεται στην Καβάλα μέσα από το μουσικό ντοκιμαντέρ “Return Of The Creeps” στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι στο ΔΠΘ Καβάλας το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 21:00, ενώ θα ακολουθήσει vinyl dj set με τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ και «γεννήθηκαν» από την Creep Records.

Creep Records: Όταν η μουσική ιστορία γραφόταν σε DAT και κασέτες

Η Creep Records είναι μια από τις πρώτες και πιο σημαντικές ανεξάρτητες δισκογραφικές στην Ελλάδα. Στη σύντομη ζωή της, ο κατάλογός της φιλοξένησε μερικά από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής New Wave και Post Punk σκηνής.

Αθήνα 1982. Κάπου ανάμεσα στις συνοικίες Κυψέλη, Πατήσια και Εξάρχεια «γεννήθηκε» η Creep Records. Στην τετραετή πορεία της, η Creep Records περιλάμβανε στο ρόστερ της μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της ελληνικής New Wave, Post Punk και Dark Wave σκηνής.

Η Creep κυκλοφόρησε μια σειρά από εμβληματικούς δίσκους που αποτελούν, μέχρι σήμερα, μουσικά έργα ανεκτίμητης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει μια τις πρώτες και πιο σημαντικές ανεξάρτητες δισκογραφικές στην Ελλάδα που έδωσε καταφύγιο σε πολλά underground συγκροτήματα της δεκαετίας του ’80, όπως οι Yell-o-Yell και πολλά άλλα.

Εκτός από τις προσωπικές αφηγήσεις του ιδρυτή της Creep Records, Μπάμπη Δαλλίδη, στην ταινία συμμετέχουν και μέλη των συγκροτημάτων που ηχογράφησαν με τη δισκογραφική, όπως οι Angelo and His Egos, Art Of Parties, Clown, Cpt Nefos, Headleaders, Metro Decay, Rehearsed Dreams, The Reporters, South Of No North, Villa 21 και The Vyllies.

info

  • Διάρκεια: 99′
  • Filmed, Edited and Directed: Νίκος Χαντζής
  • Παραγωγή: Press Eject and Give me the Tape (2023)