Γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας μάς συγκινεί με το αναστάσιμο μήνυμά του

Οι αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα είναι για τους περισσότερους από εμάς ημέρες ξεκούρασης, ξεγνοιασιάς και ανάπαυλας, μακριά από τη ρουτίνα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, ωστόσο, οι ημέρες αυτές περιλαμβάνουν την εργασία ως αναπόσπαστο μέρος της δικής τους εορταστικής «ρουτίνας». Μία τέτοια κατηγορία επαγγελματιών είναι και οι γιατροί. Σταθερά στις επάλξεις, μεριμνούν για την Υγεία όλων μας, γιατί οι αρρώστιες και τα ατυχήματα δεν «γνωρίζουν» αργίες και γιορτές… Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019, ο Ειδικός Πνευμονολόγος και Επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Dr. Αλέξης Πολίτης ανέβασε το δικό του πασχαλινό μήνυμα μέσω facebook ενώ εφημέρευε, προκαλώντας συγκίνηση και αποσπώντας χιλιάδες Likes:

«Είμαστε κι εμείς που θα κάνουμε Ανάσταση, ξάγρυπνοι, στο Νοσοκομείο. Γιατροί, νοσηλευτές, security, καθαρίστριες, τηλεφωνητές, μάγειρες, γραμματείς, τραπεζοκόμοι, τραυματειοφορείς, τα κορίτσια του κυλικείου, ΕΚΑΒίτες και πρωτίστως ο κόσμος με τη μεγαλύτερη ανάγκη, οι ασθενείς μας.
3 πράγματα μόνο: 1. Μια προσευχή και μια ευχή κρατήστε στην άκρη της καρδιάς σας, αν περισσεύει λίγος χώρος, για όλους εμάς απόψε, 2. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο με υγεία, υγεία και υγεία. Και του χρόνου οι άρρωστοι να βρισκονται στα σπίτια τους, γεροί, μέσα σε ζεστές, οικογενειακές αγκαλιές και παιδικά χαμόγελα. 3. Όσο για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, από οποιοδήποτε πόστο, να ξέρετε φίλοι μου ότι παρέα συνθέτουμε μια δεύτερη οικογένεια. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Δίχως μεμψιμοιρίες, δίχως “γιατί να είμαι εδώ και όχι σπίτι μου;”. Είμαστε εδώ, γιατί το θέλουμε, γιατί ο Θεός το θέλει, για να βάζουμε το μικρό μας λιθαράκι στην ανακούφιση των πασχόντων, όλοι μαζί σαν ομάδα, σαν φαμίλια. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έλεγε ότι «Το να χαίρεσαι μαζί με την οικογένεια σου είναι σαν να βρίσκεσαι στο ομορφότερο μέρος του κόσμου». Αυτό κάνουμε κι εμείς απόψε. Βρισκόμαστε στο πιο ευλογημένο μέρος του κόσμου…
Συγνώμη αν σας κούρασα.
Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο».