Καβάλα: Καταγγελίες vs πανηγύρια άσος «ξερός» από τα αποδυτήρια

Δεν είναι η πρώτη φορά -και ούτε και η τελευταία- που παίρνει κανείς στην Καβάλα τηλέφωνο στην Αστυνομία για φασαρία σε μια γειτονιά και δη για «σαματά» από πανηγύρι, ωστόσο αυτήν τη φορά οι καταγγελίες έπεσαν κατά ριπάς ελάχιστα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (μάλλον κάποιοι ήδη είχαν πληκτρολογήσει το 100 και περίμεναν να πάει 12:01) και μάλιστα σε δύο εκδηλώσεις, στο Περιγιάλι και στον Άγιο Λουκά.

Δύο χρόνια δεν κινήθηκε τίποτα λόγω Covid και τώρα που κινείται (μια φορά τον χρόνο, έτσι κι αλλιώς) κάποιοι δεν αντέχουν ούτε λεπτό τις εκδηλώσεις, αν αυτές ξεπεράσουν για λίγα λεπτά τις ώρες κοινής ησυχίας. Όλοι δίκιο έχουν, αλλά λίγη επιείκεια δεν έβλαψε ποτέ.

Συν τοις άλλοις, οι Σύλλογοι των συνοικιών που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις «δουλεύουν» για τους κατοίκους τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κάνουν καταγγελίες για τα πανηγύρια, τα οποία -επαναλαμβάνουμε- γίνονται μια φορά τον χρόνο.

Ηρεμήστε. Άπαντες. Άλλωστε θα έρθει και πάλι ο χειμώνας και δε θα υπάρχει καμία αφορμή για καταγγελία για φασαρία. Δε θα ακούγεται «κιχ» στην πόλη ούτε τις ώρες μη κοινής ησυχίας, παρά μόνον οι «πειραγμένες» εξατμίσεις κάποιων δίκυκλων, τα οποία είναι πολύ γρήγορα και δεν τα πιάνουν οι καταγγελίες.