Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Μορφίδης οφείλει να απολογηθεί ενώπιον των πολιτών για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie

«Επίθεση» του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή τροπολογίας για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών μέσω της οποίας επιχειρήθηκε διευκόλυνση της εταιρείας

Ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της εταιρείας Folli -Follie, έκανε την εξής δήλωση:

«Με έκπληξη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της εταιρείας Folli -Follie.

Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην Κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του  και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.

Δυστυχώς για την Καβάλα, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο τέως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Κόμματος κ. Μορφίδης.

Ο κ. Μορφίδης εμπλέκεται καθώς ήταν ένας από τους οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν την τροπολογία για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), μέσω της οποίας επιχειρήθηκε διευκόλυνση της εταιρείας Folli -Follie.

Μάλιστα, παρουσιάζοντας την τροπολογία στη Βουλή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραπλάνησε και τα υπόλοιπα Κόμματα για να την ψηφίσουν, αποκρύπτοντας τον πραγματικό σκοπό της.

Ο λαλίστατος σε άλλα θέματα, όπως αυτό της Novartis, κ. Μορφίδης οφείλει να απολογηθεί ενώπιον των πολιτών και να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Για ποιο λόγο έβαλε την υπογραφή του στην συγκεκριμένη τροπολογία, ενώ μάλιστα το σκάνδαλο της Folli -Follie είχε ήδη λάβει διεθνείς διαστάσεις, διασύροντας τη χώρα;

Γνώριζε ποια εταιρεία κρυβόταν πίσω από την τροπολογία για τα ΚΑΕ;

Υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον ή με την υπογραφή του, έστω και λόγω άγνοιας, βοήθησε συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες, που σήμερα είναι προφυλακισμένοι;

Γνώριζε ότι με την συγκεκριμένη τροπολογία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέτρεψε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli-Follie, ώστε να προλάβουν να ρευστοποιήσουν οι επιχειρηματίες βγάζοντας λεφτά στο εξωτερικό;

Αν όλα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κανονικά, στο δικό τους κόσμο του ντραραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι!

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, αφού και πάλι οι εκφραστές του, δήθεν υπερασπιστές της διαφάνειας, φαίνεται ότι πιάστηκαν “με τη γίδα στην πλάτη”».