«Κλείνει» (;) το θέμα μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός»

Τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων - Ποιοι έδωσαν το «παρών» στο Δημαρχείο, ποιοι απουσίασαν

Το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για το «θέμα» της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός».

Το «παρών» στο Δημαρχείο έδωσαν ο Γιώργος Γραμμένος [εκπροσωπώντας τη Δήμητρα Τσανάκα και την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο»], ο Μάκης Παπαδόπουλος [Ο Τόπος της Ζωής μας], ο Βαγγέλης Παππάς [Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση], ο Χρήστος Ποτόλιας [Λαϊκή Συσπείρωση] και ο Δημήτρης Βογιατζής [Ελληνική Αυγή για την Καβάλα].

Από τη συνάντηση απουσίαζαν ο Άρης Βέρρος [Συμπαράταξη Πολιτών] και ο Νίκος Ξανθόπουλος [Συνεργασία για την Καβάλα].

Μετά και την απόσυρση του θέματος μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας [διαβάστε περισσότερα εδώ], στόχος της συνάντησης ήταν να «κλείσει» η όποια συζήτηση με τρόπο συναινετικό.

Μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής και της συζήτησης που ακολούθησε, αποφασίστηκε ο Δήμαρχος Καβάλας να ανακοινώσει το ίδιο απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση των επικεφαλής των παρατάξεων να «κλείσει» οριστικά η όποια συζήτηση «ξηλώματος» του ονόματος του Καβαλιώτη συγγραφέα από το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με την επισήμανση ότι η επίμαχη δήλωσή του για τον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα [διαβάστε την εδώ] δεν εκφράζει την κοινωνία της Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας αποχώρησε από τη σύσκεψη αμέσως μετά την τοποθέτησή του ότι ο «θόρυβος» γύρω από τη μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι αποπροσανατολιστικός και δεν αφορά στον καβαλιώτικο λαό.

Μένει να διαπιστωθεί αν η πρόταση αυτή θα «περάσει» τελικώς από το Δημοτικό Συμβούλιο ή αν θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις, είτε από τους απόντες της πρωινής συνάντησης είτε από μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους που έχουν άλλη άποψη επί του θέματος…