Καβάλα: Άνοδος θερμοκρασίας 5,5 βαθμούς Κελσίου σε 17 λεπτά στις 3 τα ξημερώματα!

Το θερμόμετρο από τους 28,5°C σκαρφάλωσε στους 34°C σε μόλις λίγα λεπτά-Πώς εξηγεί το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο η ομάδα του Meteokav-Εκρηκτικό μείγμα για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς

Ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021 στην Καβάλα, με τη θερμοκρασία μέσα σε 17 λεπτά να ανεβαίνει 5,5 βαθμούς Κελσίου στις 3 το πρωί!

Σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αυτό συνέβη εξαιτίας της εισόδου των ηπειρωτικών βορειοδυτικών ανέμων (εν μέρει καταβατικών βορειοδυτικών) στην παράκτια ζώνη και κυρίως στην πόλη της Καβάλας, εκτοξεύοντας απότομα τη θερμοκρασία και προκαλώντας συνάμα πτώση της υγρασίας, με το θερμόμετρο από τους 28,5°C να σκαρφαλώνει στους 34°C σε μόλις λίγα λεπτά!

Οι εν λόγω συνθήκες (ζέστη, άνεμος, ξηρή ατμόσφαιρα) είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ αν κάποιος πολίτης αντιληφθεί καπνό ή εστία φωτιάς, οφείλει να καλέσει αμέσως το 199.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.