Καβάλα: Μια αλεπού εμφανίστηκε στο κέντρο της πόλης [βίντεο]

Το μικρό ζώο βρέθηκε να περπατάει κοντά στη Νομαρχία-Η ανάρτηση του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος» και η γραφειοκρατική «περιπέτεια» για το ποιος είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή του ζώου

Ένα μικρό αλεπουδάκι εθεάθη να περπατάει στο κέντρο της Καβάλας, κοντά στη Νομαρχία. Το ζώο φαινόταν υποσιτισμένο και τρομαγμένο, με το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» να περνάει «από τον Άννα στον Καϊάφα», στην προσπάθειά του να βρει ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή και τη διάσωση του ζώου, απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση «να αναλάβει κάποιος αρμόδιος την ευθύνη σωτηρίας-προστασίας αυτού του πλάσματος».

Η ανακοίνωση του «Αισώπου»

Κάποιος αρμόδιος, κάποιος υπεύθυνος υπάρχει σ’αυτή την πόλη;

Ενημερωθήκαμε πως κοντά στη Νομαρχία εμφανίστηκε ένα αλεπουδάκι σε οικτρή κατάσταση. Μπορεί να είναι τραυματισμένο, μπορεί, άρρωστο και πολύ πεινασμένο λογικά, κανείς δεν ξέρει!

Επικοινωνήσαμε με υπάλληλο του δήμου ο οποίος μας παρέπεμψε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία μας είπε πως αρμόδιος είναι ο δήμος. Με την ΑΝΙΜΑ που επικοινωνήσαμε μας είπε πως αρμόδιο είναι το δασαρχείο, το δασαρχείο μας είπε πως είναι αρμόδιοι μόνο για τα άγρια ζώα στα δάση και δεν μπορούν ούτε αυτοί να ανταποκριθούν στο περιστατικό και μας παρέπεμψαν στον Άρη Χρηστίδη.

Μιλήσαμε και με τον Άρη ο οποίος λείπει εκτός Καβάλας!

Κάποιος αρμόδιος υπάρχει να αναλάβει την ευθύνη σωτηρίας-προστασίας αυτού του πλάσματος;

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί όχι μόνον όσο αφορά το άμοιρο ζωάκι και ο νοών νοείτω!!

Δείτε βίντεο από τη «βόλτα» της αλεπούς στο κέντρο της Καβάλας